snillet snackar

Nu händer det massvis med språket här hemma. Alvin pratar hela dagarna långa och vi förstår fler och fler ord och meningarna börjar bli längre. I helgen har han övat på tvåordsmeningar och han har även fått sig ett nytt favoritord. Farmor och farfar hade med sig en ny bok till Alvin när dom var här på besök. En bilderbok full med olika saker men det Alvin verkligen fastnade för var krokokilen (krokodilen alltså).

Som tur är finns krokokilen på flera ställen i boken. Först på sidan med gröna saker men även på sidan med gula saker. Där benämns den som "gul krokodil" ;-) Sen finns det även en ödla och en ål med fötter som Alvin också kallar för krokokil.

De senaste dagarna har Alvin börjat kasta stenar när vi är ute och leker. Än så länge har han inte träffat något olämpligt men det känns ju inte helt säkert med en stenkastande 1,5-åring så vi kämpar med att få honom att förstå att man inte får kasta stenar. Idag när vi var ute på vår promenad så strosade Alvin fram med en sten i handen (som vanligt - han släpar konstans på stenar, kottar och pinnar) och så hör jag honom säga "NEJ katta hss" som översatt till svenska betyder "NEJ kasta hus" och han upprepade det gång på gång på gång. Vet inte om han behövde mässa det för sig själv så han inte skulle glömma av sig och råka kasta stenen på det lilla skjulet vi just passerade ;-)
Lite senare på samma promenad så sitter Alvin i vagnen med en pinne i handen (ja jag sa ju att han ALLTID släpar runt på såna saker) och så hör jag honom säga "NEJ äta pinne" Hahaha..då satt sötnosen och åt på pinnen och sen sa han åt sig själv. Jag hade inte ens märkt att han åt på pinnen...inte förrän han talade om det så fint :-)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Vilken tur att han håller reda på sig själv när mamma inte hänger med;)

2009-05-19 @ 06:40:02
URL: http://thedream.blogg.se/
Postat av: Petra

Haha...sötnosen som bannar sig själv :)

Kul att språket kommer med och mer. N sa "linga pappa"

(ringa pappa) häromdagen och mer och mer kommer så det är superkul.

2009-05-19 @ 19:32:28
URL: http://septemberflikkan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0