3 veckor

Tiden rusar fram och idag blir lilla H 3 veckor. Helt galet ju. Känns som max 4-5 dagar sedan vi kom hem från BB.
Allt går fortfarande bara fint här hemma och inatt bjöd Helge dessutom på massor med timmars sömn. Han vaknade bara för mat två gånger och sen somnade han snällt om. Det tackar vi för.

I tisdags var David och Helge på BVC så nu vet vi att han går upp i vikt som han ska (vilket vi iof visste innan också men tydligen borde man gå till BVC då och då ändå). Han vänger nu (eller snarare i tisdags) 3790 gram och mer vettig information än så fick inte David med sig hem.

Behöver jag nämna att vi tackade nej till ett besök även nästa vecka och istället bokade in nästa tid om två veckor ;-)

David försökte även göra sitt bästa för att få ut något vettigt från besöket. Normalt kommer vi in, väger och mäter och svarar nej på frågan om vi har några funderingar och sen går vi hem och besöket har totalt tagit max 2 minuter men nu hade David två frågor på lager.

David: Helge har väldigt torr hud. Vi försöker smörja dagligen med olja och locobase men det verkar inte bli bättre. Har du några tips?
BM: Nej. Olja och locobase är bra. Ni verkar ha koll på det där.

David: Han har även lite problem med hård mage. Han äter ju ersättning så vi har testat bifidus och lemolac men inget fungerade så nu har vi bytt från babysemp till nan och det verkar lite bättre men inte helt bra än. Har du några tips om vad vi kan göra?
BM: Nej ni verkar ju kunna det där.

Som sagt så behövs det nog inte besök där varje vecka.

Hon blev dessutom helt dumförklarad av oss när hon frågade om David ville ha med D-dropparna hem redan nu (man ska tydligen börja med dom när barnet är en månad) för nästa besök vi har är ju först den 14:e december och Helge blir ju en månad den 13:e december. David tackade nej till att ta hem dom nu så Helge lär väl bli skadad för livet när han inte får börja med dropparna förrän vid 1 månad och 1 dag ;-)


Sin 3-veckorsdag till ära så bjöd Helge på sitt livs första rullning. Han gillar inte att ligga på mage och träna nacken så det löste han lätt genom att fort lära sig att rulla från mage till rygg.


Kommentarer
Postat av: Petra

Haha...hon verkar ju ha bra svar på BVC ;-) Vad ofta ni får tid dit? Jag har varit där 4 ggr med Lea och då är hon ju 4 månader. Två av besöken var vaccin och andra läkarkoll. Minns att jag tyckte alla sprang till BVC titt som tätt när Noel var liten också. Är det olika i olika kommuner?



Mage är urtrist tycker även madam här hemma.



kram

2010-12-05 @ 12:31:54
URL: http://septemberflikkan.blogspot.com/
Postat av: Stina

BVC är väl inget som är obligatoriskt? MVC är ju frivilligt, så det borde väl BVC också vara? Om ni inte är nöjd ska ni väl inte behöva gå dit? Själv känner jag att jag gärna går på kontrollerna för att veta att allt är som det ska... kanske blir annat när det är andra barnet. Här går jag bara och väntar nu...

2010-12-07 @ 09:53:10
URL: http://zon8.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0