Kolmården

Våran minisemester till kolmården blev verkligen en succe. Allt var verkligen toppen. Vi var där mitt i veckan så här i slutet på augusti vilket innebar att det var rätt behaglig mängd besökare där samtidigt som oss. Vädret kunde inte varit bättre. Strålande sol från klarblå himmel men ändå inte galet varmt. Alvin trivdes som fisken i vattnet och var på strålande humör hela tiden.

Alvins top 3
1. Delfinshowen
Det första vi såg när vi strosade in i djurparken var några delfiner som simmade omkring i sin stora pool och efter det så tjatade Alvin konstant om delfinerna. Så när klockan belv 14 så bänkade vi oss inne i delfinariumet för en liten delfinshow till Alvins förtjusning. Han verkligen älskade den showen även om det var lite läskigt emellanåt när dom släckte ner i lokalen och spelade hög musik.

Delfinshowen var så populär så den fick sig ett besök av oss även andra dagen.

2. Klapphagen
Att få springa in i hagen bland massa får, getter, grisar och hönor var visst galet skoj. Han klappade alla fåren, blev stångad av en liten killing, jagade hönsen som sprang så snabbt deras små ben bar och gick runt och sa hej grisen till alla grisar, hej fåret till alla får och hej hönan - kom tillbaka till alla hönor.

3. Kulmården
Kolmårdens stora lekpark går under benämningen kulmården och kul hade verkligen Alvin där.

Bubblare på listan. Tigerljuden
Inne på tigerområdet satt det högtalare på flera ställen som alltid då och då gav ifrån sig ljud i form av tigerrytande. Alvin har nu härmat detta tigerljud ända sen vi kom hem därifrån.

Mamma och pappas top 3
1. Tigrarna
Vi lyckades helt oplanerat tajma in matningen av tigrarna vilket var riktigt läckert att se. Alla 6 tigrarna aktiva alldeles utanför glasrutan.

Alvins kommetar när han fick syn på tigrarna: "Klappa katten"

2. Vildmarkshotellet
Ett oerhört barnvänligt, barnanpassat hotell. Lite extra imponerad blev vi allt av deras finurlighet i restaurangen där de hade vita pappersdukar på borden och en stor burk med färgpennar ståendes mitt på varje bord. Alvin kunde sitta och plocka i sig mat då och då och rita lite på duken emellanåt vilket gav oss vuxna bra mycket mer tid att sitta och njuta av maten i lugn och ro. Stora lekrum, barnbio och jättehärlig badanläggning med plaskpool, bubbelpool och bastu var några till saker som detta underbara hotell erbjöd. Vi trodde inte riktigt vi skulle hinna prova på allt där på kvällen med tanke på att vi kom till hotellet vid halv 6 och då började med att äta middag men Alvin orkade härja på till halv 10 innan han däckade i vagnen.

3.  Safarituren
Andra dagen inne på kolmården startades med en tur i egen bil i safariparken. Riktigt läcker var det att se alla stora djuren på så nära håll. Vargarna promenerade omrking på vägen mellan bilarna och även en och annan björn passade på att passera mellan bilarna.

Bubblare på listan. Tigerljuden
Inne på tigerområdet satt det högtalare på flera ställen som alltid då och då gav ifrån sig ljud i form av tigerrytande. Detta var hysteriskt roligt då det oftast skrämde slag på något stackars person i närheten. Jag hade lust att ta fram filmkameran och börja filma. Lika roligt som dolda kameran ju! :-)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Kul att ni har haft kul!

Låter som en riktigt lyckad mini-semester!:)

2009-08-24 @ 14:59:03
URL: http://thedream.blogg.se/
Postat av: Vera o Milo

Härligt!!

2009-08-27 @ 22:29:01
URL: http://miloandvera.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0