Gult är fult!

i alla fall verkar Alvin tycka det.

Här har jag jagat land och rike runt efter mams nya snygga nappar och när jag till slut lyckades hitta några av färgerna så vägrar ju såklart ungen att ta dom!



Jag försöker med allt här hemma just nu men än har jag inte lyckats överlista det lilla trollet. Att koka dom hjälpte inte, att bara erbjuda de nya hjälpte inte heller och att försöka lura i honom en efter vällingen när han är riiiktigt trött fungerar inte heller. Jag har slut på ideér!
Det som är mest konstigt är att han vet vilka som är nya (och alltså inge bra) redan innan han har stoppat in dom i munnen. Skulle han mot all förmodan missa det och stoppa in en av misstag så kommer den ut fortare än kvickt. Han försöker på alla sätt bli av med dom. Igår hade vi besök av Astrid och smart som han är så försökte Alvin ge bort sina nya nappar till Astrid. Men skam den som ger sig...på något sätt ska jag få honom att gilla dom. För vem kan klara sommaren uten en sån där kanlligt gul napp?! :-)

Vardagslyx

Begreppet vardagslyx har ändrat karaktär det senaste året.

Nu för tiden känns det otroligt lyxigt att bland annat få:
* sitta på bussen i lugn och ro och kanske lyssna på lite musik och halvslumra på väg in till stan
* 30 minuters avlsappning i solariet
* äta en hel middag eller lunch i lugn och ro utan att bli avbruten hela tiden
* gå på toaletten själv ;-)
* bära handväska
* en timme i träningslokalen (bra jobbigt men faktiskt lite lyxigt också)

Och mycket mer i samma stuk. Saker man såg som självklara för 1,5 år sedan.

Jag har nu haft två kvällar på rad här fyllda av vardagslyx. Igår var en fullspäckad dag som började med bad i badhuset med sofia, astrid och frida. Alvin tyckte det var superskoj som vanligt. Sen bar det av hem till Sofia för lite tacos. Supergott och skönt att inte behöva fundera över mat och laga middag hemma. Sen fick Alvin gå hem med David för då var det träningsdags för mig. Skittungt som vanligt men riktigt skoj ändå när man väl tagit sig dit. Extra jobbigt dock att ledaren är höggravid och hoppar runt där som om hon missat att hon visst bär på ett gäng med extra kilon i magen. Själv var jag i vanlig ordning helt slut redan efter uppvärmningen men det är bra..då känner man att man gjort nytta. Efter träningen blev det såklart solning. 30 minuter i solariet är guld värt...hur skönt som helst att bara ligga där och slappna av och tänka på ingenting och emellanåt även sjunga med i riktigt dåliga låtar av Jan Johansen.

Idag åkte jag ner på stan när D slutat jobba för lite fika och struntprat med Maggan. Hade stora örhängen på mig och handväskan i handen. Riktig lyx med andra ord :-) Tog med kameran för att kunna fota min tekopp och kladdkaka (för att kunna bjuda er läsare på en bild) men jag glömde att fota.

Nu får dom ge sig

Helt ärligt så behöver jag ett jobb typ nu eller helst igår. Eller jag alltså jobbet i sig är ju inte så noga men det vore trevligt om jag kunde få lön :-)

Molo fortsätter att vräka ut nyhter på löpande band..det ena snyggare än det andra.

Kika på de här SNYGGA skorna..förstå hur cool Alvin skulle vara om han sprang runt i sådana i sommar.



bild lånad från http://www.oki-doki.se/

MÅSTE HA

Okej...nu har jag blivit kär på riktigt!



bild lånad från http://www.prinsesserogpirater.dk/shop/frontpage.html

Jag (eller ja Alvin alltså) bara måste ha en sån här snygg jacka. Så finns det någon där ute som känner att ni har lite för mycker pengar och behöver bli av med lite får gärna skicka över några kronor hit för att sponsra inköpet av denna snygga jacka ;-)

Alvins första år

Jag satt och kikade på massor med bilder igår från när Alvin var liten och blev alldeles nostalgisk så jag tänkte att jag måste dela med mig av några av dom till er. Dessutom har jag insett när jag pratat med Sofia att jag har grymt dålig koll på när Alvin lärde sig olika saker tex sitta, åla och gå och då är han ändå bara 1,5 år så nu har jag letat reda på lite sån information och bjuder på den också här.


Alvin endast 4 dagar gammal. Lite gul ännu men det löste ju sig någon dag senare.


Här har han än så länge inte lärt sig så mycket. Men den här kommentaren hittade jag som jag eller David skrivit ner från den här tiden.
"Sover när som helst och hur som helst...gärna ofta...men helst inte på natten."


20:e november rullade han över från mage till rygg för första gången. Han har även börjat räcka ut tungan inte bara åt oss utan även åt sina leksaker.


- roligast just nu är att få ställa sig upp själv (vi håller hans händer och han drar sig upp till stående)
- har börjat med smakportioner och verkar gilla det..med undantag av den äckliga osaltade hemkokta potatisen ;-)
- har börjat förflytta sig lite när han ligger ner på rygg. Han sätter i hälarna i backen och skjuter ifrån


- har fått prova sin gåstol. I början kom han bara bakåt men efter efter bara någon vecka så hade han full koll på hur han skulle göra för att ta sig precis dit han ville.
- har även börjat babysim vilket inte alls var vidare populärt men efter några gångers plaskande i poolen så inser han att det är störtkul att bada.
- älskar mat och slukar allt vi erbjuder...förutom vatten. Han gillar verkligen inte att dricka vatten trots att vi testat ge med sked, i nappflaska, i pipmugg..vi har testat ge iskallt vatten och ljummet vatten men inget verkar falla den lille herren i smaken.


- Lyckan är gjord! Alvin har lärt sig att sitta själv vilket han verkar uppskatta väldigt (även vi föräldrar uppskattar det för nu kan han sitta själv på golvet och plocka med sina leksaker rätt långa stunder utan att vi behöver vara med)
- har börjat förflytta sig lite när han ligger på mage..men än så länge går det bara bakåt och i cirklar
- Gåstol - Den springer han nu i som om han vore född i en sådan. Fickparkering är inga problem. Han har även insett saker som att om han går sidleds med gåstolen fram till vårt soffbord så kan han komma åt saker som ligger på bordet.


- finmotoriken i händerna har utvecklats ordentligt. Greppar även små saker och har inga problem att flytta saker mellan händerna.
- han älskar att bada och plaskar ner hela badrummet från sin badbalja
-tycker det är en klar favorit att få gå hållandes i någons händer. Detta är dock inte en klar favorit för den vuxna personens rygg.
- Står med stöd...men får för sig att släppa ibland och då rasar han direkt.
- ålar framåt nu...speciellt om man lockar med teknikprylar (typ mobil, kamera eller fjärrkontroll) en bit framför honom


- drar sig upp till knästående från mage med hjälp av möbler
- ålar framåt i rasande tempo och tar sig även över hinder (tex en tröskel eller en mamma).
- sitter inte så gärna och leker själv..så fort man sätter ner honom så tar han sig ner på mage och ålar iväg.
- krånglar med sömnen och har alltså haft en gnällig period. Han verkar tro att en 8-månaders kan klara sig på 9 timmars sömn per dygn men mamma och pappa vet att det inte är så
- har lärt sig att vinka, men vinkar åt sig själv (handen vänd mot sig själv) när man vinkar till honom. Första veckan med denna nya kunskap glömde han bort vart lampan var för att han bara vinkade hela tiden.
- Den absoluta favoritleken är titt-ut, då skrattar han så han kiknar.


- har börjat med plockmat, över på pincettgreppet och plockar bitar av majskrokar, pasta, korv, ärtor och det går bra.
- har börjat ställa sig upp mot möbler.
- kryper några "steg" då och då - men så fort han vill längre framåt så lägger han sig ner på mage och ålar
- går längs med möbler



Nu måste jag erkänna att våra så fint påbörjade anteckningar om Alvins utveckling tagit slut så nu vet jag inte riktigt vad han lärt sig de olika månaderna. Men rätt bra gjort av oss ändå att lyckas komma ihåg att uppdatera med anteckningar ända till maj månad.
Det jag vet är att han nu kryper ordentligt och har slutat att åla runt vilket är skönt för alla bodies och tröjor har ju blivit helt förstörda av hans framfart över smutsiga golv.
Han kan gå lite grann med sin "lära-gå-vagn" men han tycker den är lite läskig. Mycket hellre springer han omkring med matstolen från Ikea. Stackars vårt golv och stackars grannarna under oss säger jag bara.


- övar på att gå utomhus med sin gåvagn.Det går mycket bättre där än inomhus eftersom vagnen inte rullar iväg lika lätt på gräs.
- har besök av sina idoler (edwin och gustav) och följer dom vart dom än går och försöker härma allt dom gör.
- älskar fortfarande att bada tom i riiiiktigt kallt vatten. Vi var till leksands sommarland och vattnet där var i kallaste laget tom med för mamma men det bekymrade inte Alvin.
- älskar att vara i lekparken och blir rastlös av att bara sitta hemma en hel dag så vi är ute i ur och skur.
Vi har även börjat lägga om hans sovvanor så nu blir det bara en lur per dag vilket kräver ordentlig aktivering på eftermiddagarna för att hålla honom vaken till 19 då det är dags för sängen.


- kan nu stå själv utan att hålla i sig. Han står jättestadigt ett tag men har ändå inte riktigt vågat ta några steg.
- men i mitten på augusti släpper det och han tar sina första steg.
- "kör bil" hela tiden. Så fort han får tag på något runt (eller fyrkantigt med för den delen) typ ett lock så tar han tag i den som en ratt och låter som en racerbil och rattar med händerna. Kan hända att han blev lite skadad av Mario Kart ;-)


Alvin på sin ettårsdag! Han är överlycklig över den gräsligt fula bilen. :-)

Mammapoäng

Om vuxenpoängen rasslar in på löpande band här just nu så minskar nog mammapoängen ungefär i samma tempo. Alla vet väl (och speciellt förskollärare) att små barn inte ska titta för mycket på TV. Det går ju sådär här hemma kan jag väl erkänna.


Gissa vilken film som snurrar där i? Just det....Teletubbies!

Alvin älskar sin lilla DVD-spelare och kan sitta och titta huuuur länge som helst. Är nog nästan så att denna lilla apparat är ett av dom smartaste köpen vi gjort på länge. Hur som helst så är det hur smidigt som helst med en sån här hemma. Mamma behöver diska men Alvin är inte riktigt med på det. Alvin får DVD:n och allt är frid och fröjd.
Mamma behöver städa...Alvin tycker det är supertrist. Alvin får DVD:n och allt är frid och fröjd.
Mamma behöver uppdatera sin blogg....osv..ja ni förstår?!
Det är farligt enkelt!
Och när mamma ledsnar på att lyssna på dessa teletubbies..ja då plockar hon bara fram hörlurarna och ger till Alvin;-)

Så här ser Alvin ut när mamma tar bort DVD-spelaren och gömmer den.


Då är det inte längre frid och fröjd

Jag har nog helt enkelt sabbat min ettåring

Dagens outfit

eller egentligen kvällens outfit. Tidigare idag hade han annat på sig men så kom den här snygga tröjan med posten så då var vi ju tvungen att prova :-)


Tröja från Småfolk och resten från Lindex

Det här är alltså en av de två tröjorna som fick flytta hit hem när tröjorna från Lindex och KappAhl lämnades tillbaka. Den här är dock i minsta laget men just nu fungerar den så den får stanna ett litet tag innan jag säljer den vidare. Den andra tröjan är i alla fall i storleken större så den passar nog ritkigt bra.

vuxenpoäng

Vuxenpoängen börjar trilla in på löpande band. Inte för att jag varken har villa, volvo eller vovve men väl bostadsrätt, bil och barn.

Idag köpte vi oss visst en bil. Inte direkt en tvåsitsig cabriolet utan en sådan där modell som gör att det bara rasslar till med vuxenpoäng. Självklart en kombi så barnvagn och matkassar slipper slåss om utrymmet där bak och så att bilstolen modell stor går att knöka in utan att barnet behöver sitta med knäna under hakan.

Det är bara attans att sådana här Svenssonbilar ska vara så tokigt dyra (ja jag vet att dom är billiga i jämförelse med de tvåsitsiga sportbilarna). Förstå hur många Molosar jag kunde fått för dom pengarna ;-)
Här är i alla fall våran skönhet


bild lånad från www.blocket.se

Några avdraspoäng från alla de där nyvunna vuxenpoängen borde jag i alla fall har rätt till med tanke på att jag är 26 och faktiskt inte kan köra bil (vi bortser från körkortet i min plånbok) TUR att bilen är en automat!

Dålig dag

Idag har det inte varit lätt att vara Alvin. Började fel redan vid halv 8 när han vaknade efter endast 8 timmars nattsömn. När han sedan lyckas göra en störtdykning rätt ner i golvet med pannan och näsan som stötdämpare blir ju inte dagen direkt bättre. Han skrek som en stucken gris och blodet forsade från näsan..inte ens en kaka kunde få honom att sluta gråta. Till det här kan vi även räkna in en förkylning, två nya tänder som är på väg upp och ett blåmärke på kinden från gårdagens störtdykning rätt in i en byrå. Inte lätt att vara en Alvin.
Han är riktigt snygg med en stor röd bula mitt i pannan, blåmärke på kinden och tidigare på dagen även lite torkat blod (som vi absolut inte fick torka bort) under näsan.

Nu sover i alla fall lilltrollet sött i sin säng och förhoppningsvis blir morgondagen bättre.




Dagens rätt

Igår till lunch var det dags för en favorit i repris, nämligen tacogratäng.

Tacogratäng
ca 500 gram köttfärs
nachos
1 burk tacosås hot
1 liten purjolök
1burk creme fraiche (ej lätt)
1 burk creme bonjour cuisine (gärna tomat och medelhavsörter)
lite riven ost
1 burk krossade tomater (400-500g)
1 påse tacokrydda
eventuellt lite vitlök

Tillagning                  Ugn: 200grader
Bryn löken (purjolök och eventuellt lite vitlök)
Bryn köttfärsen och tillsätt tacokryddan, lite vatten och den brynta löken
Ta fram en gratängform och täck botten med ett tunt lager av nachos (jag brukar krossa dom lite) och häll sedan på köttfärsen.
Låt de krossade tomaterna rinna av lite i en sil och blanda dom sedan med ca en halv burk tacosås (vill ni ha en starkare gratäng så tar ni mer sås) Häll sedan över blandningen till gratängformen.
Blanda ihop creme fracihe och creme bonjour och täck gratängformen med blandningen. Strö riven ost på toppen.
Gratinera den i ugnen i ca 20 min.
Servera med en sallad, resten av tacosåsen och nachos.


Tips

En påminnelse till mig själv:
Låt inte Alvin sova en timme mellan 17 och 18!

Nu ska jag störta ner i sängen och SOVA. David och Alvin lär ju leka på här ett tag till har jag på känn.

Vårkänslor

Det är helt underbart väder ute nu (nåja, om man bortser från temperaturen) med massa sol. Jag och Alvin var ute och promenerade en sväng i början på veckan och det är nästan så att man får för sig att våren är på gång. Antar dock att jag lär få vänta ett tag till på våren med tanke på att vi nu bosatt oss här uppe. Idag är det nog rätt kallt ute. Vi har ingen fungerande termometer för tillfället, den visar kring -5 varje dag (mätaren har nämligen blivit begravd mitt i en stor snöhög) och Sofias termometer är visst inte heller att lita på. Den säger -13 idag men solen lyser ute så jag gissar på kanske -17.

Förra veckan gjorde alla i de här hushållet temperaturmissar. David hade ännu inte insett att vår termometer visade fel så han gav sig iväg på äventyr (med buss) och när han uträttat sina ärenden och skulle hem igen så gick det ingen läglig buss så han beslutade sig för att promenera. Det borde ju inte vara några problem. -6 ute och vinterjacka. mössa och vatar på. Dock så var det ju faktiskt inte -6 utan -18 så jag antar att han frös rätt bra på sin promenad.

Några dagar senare skulle jag och Sofia ut och vagga barnen till sömns. Jag var ju nu väl medveten om att vår termometer visade helt galet så jag frågade Sofia hur kallt det var ute. -3 svarar hon. Rätt skönt med andra ord. Jag lämnar täckbyxorna hemma och tar bara en tunn tröja under jackan för att slippa svettas när man går där och skjuter 20-kilos klumpen (barn+vagn) framför sig. Vi gick en bit och insåg att det nog var aningen kallare än -3 och när vi hade gått ytterligare en bit och inte längre hade någon känsel i låren så insåg vi nog att det var bra mycket kallare än -3. En timme senare när vi promenerat färdigt och kom fram till Sofia så visar det sig att det är -16 ute. Då har dom termometern placerad så att solen lyser direkt på den hela förmiddagarna.

Idag är det som sagt någonstans kring -17 så på dagens promenad får det bli både täckbyxor och tjock kofta och Alvin får bäddas ner i vagnen under ett lager med filtar och åkpåse och varma sköna kläder. Nästa vecka har dom i alla fall lovat varmare väder. Sol och -3 låter ju som att man skulle kunna börja ana våren på riktigt ;-)



       Alvin ute och strosar i det fina vädret


Shopping

Igår var hela lilla familjen ner på stan en sväng för att uträtta lite bankärenden och då passade vi även på att shoppa lite "dagiskläder" åt Alvin. Känns som att det kan komma att gå åt en hel del tröjor på dagis. Som slit- och slängkläder känns det aningen dumt att köpa danskt så det fick bli budgetshopping på Lindex och KappAhl istället. Dock insåg jag att det inte var så jättebilligt på dom affärerna heller men det blev i alla fall 3 tröjor och ett par tights.



Tröja ett från Lindex och tröja två från KappAhl



Tights från KappAhl


Förutom dessa tre klädesplagg blev det även en t-shirt från Lindex men den får ni se någon annan gång eftersom den inte lyckades fastna i kameran idag. De första två tröjorna får dock åka tillbaka till affären för dom satt inte alls vidare bra men tightsen och t-shirten får stanna. Som kompensation för tröjorna som får åka tillbaka så beställde jag två t-shirts från Småfolk istället. Dom var dessutom på rea så i slutändan så blev det knappt dyrare än Lindex och KappAhl och nu fick jag ju dessutom danskt. Slutet gott..allting gott :-)


PS. är det någon som undrar hur man lagar till kesoplättarna så kommer det nu ;-)
Börja med att mosa sönder keson lite. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Ha lite smör i en stekpanna och häll upp två lagom stora plättar och grädda på låg värme. Det var lite klurigt att vända de första plättarna så det gäller att ha låg temeratur så dom hinner få ordentlig stekyta och stelna innan det är dags att vända.

Dagens rätt

Idag kände jag för att prova något lite annorlunda till lunch så det fick bli "kesoplättar" Tydligen ett GI-recept så det borde ju dessutom vara nyttigt ;-)

Ingredienser (blir ca 5 plättar - vilket nog kan räknas som en person)
ett litet paket med Keso
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
lite salt


Vi serverade plättarna med en klick kesella vanilj och lite värmda hallon till. Vill man vara lite nyttigare än oss kan man tex servera rårivet äpple och kanel till.

Betyg: 2 (på en skala från 1-5)
Jag blev inte så jätteimponerad av plättarna faktiskt. Blev helt konstigt mätt i magen efter bara 3 stycken och dessutom tog dom rätt lång tid att grädda.

Efterlysning

Alvin har en mycket kär ägodel. En alldeles egen favoritnalle. Han är brun, lurvig, alldeles underbart mjuk och går under benämningen Nalle. Nalle har fått vara med om många äventyr och varje natt sover han bredvid Alvin. Nalle får massor med pussar och kramar varenda dag.

   

Nu börjar jag inse att vi verkligen skulle behöva minst en Nalle till (för att överleva vid eventuellt borttappande, tvättningar, dagis, slitningar osv). Har dock försökt kika i olika leksaksbutiker men hittar ingen Nalle där. Nalle är tillverkad av softtoys. Så är det någon där ute som vet hur jag kan få ta på fler Nallar så meddela det gärna till mig.



My precious

Ääääntligen har den anlänt. Vår nya fina otroligt efterlängtadeTVÄTTMASKIN.



bild lånad från tretti.se

I söndagskväll när jag och Alvin kom hem från Gällivare så stod den här skönheten på sin rätta plats..inkopplad och klar. Kunde inte hålla mig så länge så redan igår förmiddag var jag tvungen att dra igång en maskin och gud så skönt det är att äntligen kunna köra en maskin närhelst man känner för det. Dock så var man visst tvungen att hänga tvätt själv även fast man har en egen maskin. ;-)

Helgen i korthet

-tågresa *2. Den ena flöt på helt smärtfritt och den andra flöt inte alls. Vi kom visserligen fram till Luleå men vid det laget var mamman rejält trött och rätt svettig och med en bruten nagel. Gråt, skrik, trots, vagnsdemontering, vagnsmontering, platsbyte och flera turer genom tågets alla vagnar var vad som bjöds på.

- party. Anledningen till att vi åkte till Gällivare var ju en kombinerad 50- och 60-års fest! Festen var mycket trevlig med god mat, supergoda tårtor, teaterföreställning och ett och annat troll. Dock låg halva släkten däckad i influensan så vi blev bara ca 30-40 pers.

- fika. Självklart hann vi även med en fikadejt. Jag, Alvin och Maggan tog en fika på vetehatten med malin och jessica. Lika trevligt som alltid. Dessutom promenerade vi både till fiket och hem från fiket trots att det var närmare 20 grader kallt ute.

Var är...?

Nu för tiden älskar Alvin att sitta och peka på alla olika saker han kan se och så ska vi säga vad det heter. Kroppsdelar är en klar favorit. Alvin själv vet nu var ett gäng med kroppsdelar sitter.



Och mormor..tyvärr så var mormor inte det första ordet han lärde sig att säga. Alvin går omkring här hemma och upprepar Astrid mest hela dagarna.
Dialog mellan mamma och Alvin
M: kan du säga mamma?
A: (leker vidare och ignorerar frågan)
M: säg mamma!
A: (Alvin fortsätter leka och tar ingen som helst notis om mammas uppmaning)
M: kan du säga Astrid?
A: Atid
M: jaaa. vad du är duktig. Kan du säga Astrid igen?
A: Atid.
Och sen går han runt och säger Atid, Atid, Atid om och om och om och om igen.

Förvisso inte det första ordet han lärde sig att säga men det första ordet han upprepar när vi ber honom.


Ooops!


Så kan det gå när mamma vänder ryggen till i några sekunder

Sötsnok!

Hahaha. Alvin är allt bra söt. Jag frågade om han ville gå och hälsa på Astrid och Sofia och då blev han alldeles jätteglad och uppselt och drog mig direkt i fingret så jag skulle följa med. Då sa jag att vi först måste klä på oss och byta blöja osv. Då sprang han till hallen och rotade fram en mössa och ett par skor.


Redo för ett besök hos Astrid


Varje dag förundras jag över hur mycket han faktiskt förstår. Han säger ju inte många ord själv men han förstår nästan allt vi säger till honom. Häromdagen när han satt på vardagsrumsgolvet och lekte så såg jag att han var utan sockar och frågade då honom var han hade sina sockar. Han tittade på mig och så tittade han på sina fötter och så log han jättestort och hoppade upp. Sen sprang han raka vägen till bollhavet och grävde fram ett par sockar och kom med dom till mig. Tydligen hade han tagit av sig dom när han lekt i bollhavet tidigare..men det var ju jättemånga minuter sedan han gjort det (vilket i Alvintid borde bli en evighet) och ändå kom han ihåg att dom låg där. Jag är imponerad!

trött, tröttare, tröttast

Inatt fick jag sova från 1.15 till typ 6.15. Var sååå trött igårkväll men fastnade som vanligt framför datorn men när klockan var 23 och jag var på gång att borsta mina tänder så vaknar lilltrollet. TYPISKT! Jag tog över honom till min säng på en gång i hopp om att han skulle somna om direkt men nejdå. Trots sjungande, vyssjande, vaggande och buffande så vägrade han somna om. Först några timmar senare (vid halv 2) efter en ny blöja och vällingpåfyllning så somnade han. Precis vilken tid han somnade vet jag dock inte riktigt eftersom jag somnade före honom ;-)

5 timmars sömn är för lite sömn för en Lisa så nu sitter jag här i soffan och gäspar stort.


Åh..tänk om man fick sova så här gott.
En gammal bild på Alvin..på den tiden då han fortfarande tyckte det var en bra idé att sova på nätterna

Lokalsinne, ögonmått och minne

Lokalsinne
igår började jag slipa på ett inlägg som skulle få rubriken "vilse i pannkakan" men imorse när jag kikade igenom mina favoritbloggar så hittade jag ett inlägg hos Sofia med exakt den rubriken som dessutom beskriver vår lilla utflykt på ett bra mycket roligare sätt än de få ord jag knåpat ihop. Så nu hänvisar jag alla mina läsare dit så får ni ta del av när vi lyckades gå vilse på lerbäcken.

Som om det inte vore illa nog så lyckades jag dessutom tappa bort våran lägenhet första gången jag och Sofia var ut på promenad efter att vi flyttat hit. Vi kom från ett annat håll än jag var van vid så jag förstod inte alls vart vi var förrän jag råkade skymta David genom ett fönster ;-)


David undrade om vi båda helt saknar inbyggd kompass. Man tycker ju att han vid det här laget borde veta att åtminstone jag inte ens har med ordet kompass i min ordbok. Jag lyckas ju för tusan tom tappa bort mitt hem.



Ögonmått
Plats: I en liten prylbutik mitt i Luleå centrum
Uppgift: Att shoppa insynsskydd till våra köksfönster
Lisa och Sofia står framför en ställning fylld med insynsskydd på rulle (säljs som metervara)
Lisa ringer David för att diskutera bland annat hur mycket som behövs.
Del av telefonsamtalet:
D: Vad kostar den bredrandiga?
L: Hrm..jag vet inte.
L Kikar på prislappen och inser att det visst finns två olika bredder på rullarna. 40 cm och 90 cm. Tittar på S och frågar henne vilken bredd det kan vara på den bredrandiga. 90 va?...eller? S håller med, 90 är det nog.
D: har överhört vad vi pratar om och frågar "är den längre än Alvin"?
L:Hahaha...näe. absolut inte. Alltså 40 cm

Vi lyckades alltså inte med konststycket att se skillnad på en rulle på 40 cm och en på 90 cm. Nästan i klass med våra inbyggda kompasser. Tur att jag nu kan börja tänka i Alvinar istället för centimetrar...mycket lättare ;-)

Minne
Här kommer en historia om min kära vän. Vi kan kalla henne M.
Ms mobil har gått sönder (för hon råkade duscha den) så hon beslutar sig för att plocka ut sim-kortet och försöka få telefonen att torka. Allt är frid och fröjd ett tag och telefonen verkar kunna återhämta sig men problemen uppstår när M ska lägga tillbaka simkortet i telefonen. Kortet är borta! Måste nästan vara Ms klåfingriga lilla barn som gömt den någonstans eller kanske är det en tjuv som tagit den eller möjligen att ett av spökena under sängen har ätit upp den. Det spelar ingen roll...den är hjälplöst borta.

Borta, borta, borta osv...

Tills det en dag dyker upp igen. Vet ni var? Jo på KYLSKÅPET. HAHAHAHA. M har hängt upp kotet på kylskåpet så att hon inte ska tappa bort det. 

Första pris ikväll går utan tvekan till M och hennes minneskort. Det kallar jag humor på HÖG nivå. Jag skrattade så jag nästan trillade ur soffan när hon berättade det för mig. Så tack för den historien M...du har förlängt mitt liv med åtinstone ett år :-)
 

Vad ska man med leksaker till?

Här hemma leks det friskt med allt som inte kan klassas som leksaker. Alvin har ett jättefint rum fyllt med färgglada, spelande, roliga saker som man kan tycka att små barn borde finna intressanta. Men nej då. Med undantag av några lite extra spännande leksaker (som faktiskt får Alvins uppmärksamhet då och då) så väljer Alvin mycket hellre att leka med Ikeas insektsnycklar, hänglås, ljus, korgen som är fylld med mössor, vantar, sockar och liknande och så självklart mobiltelefoner, fjärrkontroller, digitalkameran, skruvdragaren och andra tekniska prylar.

Idag har vi lekt titt-ut som faktiskt är en mycket bra lek. Jag kan sitta framför datorn och surfa runt i lugn och ro bara jag då och då frågar "var är Alvin" Alvin är skitnöjd och anser visst att jag leker med honom och jag är skitnöjd för jag får lite lugn och ro och kan uppdatera bloggen eller liknande.








RSS 2.0