Färgglatt i snön

Jag kikade igenom lite gamla bilder idag och snubblade över den här härliga bilden
.

Alvin ute i snön i sin härligt ärtgröna overall.


Den här overallen har fått flytta hem till Astrid för den är till min stora sorg alldeles för liten på Alvin. Istället har det inhandlats en begangad brun overall till Alvin men frågan är om han inte skulle önska sig en ny färgglad Molooverall fördelsedagspresent också. Kanske en orange eller lila. Med en ny overall i färgglad färg så kanske jag saknar den ärtgröna lite mindre och visst behöver väl dagisbarn minst 2 uppsättningar vinterkläder?! :-)

Och Sofia...glöm inte att den gröna overallen nog gärna vill flytta hem hit igen när ni använt den klart på era två småttingar ;-)

önskelista del 1

Snart fyller lilltrollet två år sägs det. Har inte riktigt förstått det själv men han lär ju bli två vare sig jag är med på det eller inte. Så nu har jag börjat knåpa på en lite önskelista.

Vi var på Toys r us idag och där såg jag flera små söta hus som jag är övertygad om att Alvin skulle älska att få sitta och pyssla med. Små gubbar som man kan flytta runt och ställa i olika rum och öppna och stänga dörrar och fönster...det kan nog inte bli bättre enligt Alvin :-)Filmer älskar han också. Vet inte riktigt om jag borde erkänna att våran lilla 1,5-åring (ja jag säger ju att jag lever i förnekelse angående hans 2-års dag) lätt kan se hela filmen hitta Nemo i ett sträck...finns väl risk för att jag klassas som dålig förälder då ;-) Nu börjar dock jag och David bli smått galna i huvudet av att se just denna film om och om och om igen så lite nya filmer att kika på vore inte helt fel.


Bilderna på filmerna är lånade från www.ginza.se


Några exempel på filmer Alvin gillar är "små Einsteins", "Rorri racerbil" och "Lilla röda traktorn"  Sen känns "Vi sjunger med tweenies" som en skoj film. Roliga låtar och skojiga figurer som dansar och sjunger. Kan nog bli en hit!

Sen har vi ju den här biten med spjälsäng. Alvin sover fortfarande i sin men han börjar bli aningens stor för den nu. Än så länge har han inte lyckats klättra ur den men det är bara en tidsfråga innan han lyckas ta sig över kanten. Jag har hittat och blivit helt kär i en juniorsäng från Micki men självklart kostar den inte direkt gratis. Så typiskt att allt snyggt ska måsta vara så attans dyrt. Jag spanar runt för fullt efter en billigare säng att bli kär i men än så länge är det den här jag drömmer om på nätterna ;-)Aronsbadet

Idag hade vi beslutat att vi skulle göra något skoj med Alvin så vid frukostbordet frågade jag honom om han ville åka till leksaksaffären och kika på leksaker, gå ut och sparka boll och åka rutchkana eller åka och bada. "Åka bada didi" blev svaret direkt (översatt till svenska: Åka och bada med Edwin). Alvin slängde ifrån sig smörgåsen, drog av sig haklappen och sprang ut i hallen och försökte få på sig ett par skor och paniken var nära när han efter 10 sekunder fortfarande inte lyckats få på den första skon. Inte helt smart av mig att nämna detta just vid frukostbordet för nu fick vi en smått hysterisk Alvin som sprang runt i lägenheten i blöja, pyjamaslinne och sina skor och ropade åka bada medan vi försökte göra allt i ordning för en dag på Aronsbadet. Ett samtal till Fredrik blev det också för att höra om inte dom också kände för en tur till Arons och som tur var så kände dom för det :-) Sofia och Astrid kikade också förbi en sväng.


Favoritsysselsättningen var självklart att åka vattenrutchkana.

En riktigt härilg dag har vi haft men nu är jag aningens lik en kräfta i ansiktet. Förstår inte hur jag varje år lyckas glömma att jag ju faktiskt är rätt känslig för solen och bränner mig lätt.

RSS 2.0