Alvin vill ha

Alvin har blivit kär i en tröja (och den här gången är det faktiskt Alvin och inte jag som blivit kär)

bild lånad från http://www.luckylittleme.se/group.asp?group=409

När Alvin såg den så sa han att hajen heter Bruce (från hitta nemo) och han har snackat om denna tröja hela dagen idag. Nästan så att jag har lust att beställa en åt honom men bara nästan. Nä med 24 paket för Alvin att öppna nu i december så får jag nog hoppa över just den här beställningen. 


en vit timme

Imorse när jag och Alvin steg upp så visade termometern flera minusgrader och stora härliga vita flingor föll ner från himlem. Ääääntligen kommer snön. Så efter lite frukost och morgonmys i soffan så gav vi oss ut för att leka. Alvin var supernöjd tills han kom till lekparken med sin traktor och insåg att sanden var borta. Då började tårarna spruta...vad skulle han nu skotta?

Snö såklart!! :-)


Vi hade en helhärlig timme ute i snön innan REGNET kom. När vi gick ut var det -3 och snöade och när vi kom in var det +2 och regnade. Nu några regniga timmar senare så är allt vitt borta och det är bara slask och lera kvar där ute. Ååååh så typiskt. Ge oss snö nu!


1:a advent

Klockan är 8 och jag och Alvin sitter i soffan och myser. Alvin tittar på små einsteins och jag sitter här med datorn i knät. David steg upp med Alvin igår så idag var det min tur. Jag var riktigt rädd för att morgonen skulle börja okristligt tidigt eftersom Alvin stormade isäng igår vid 18 för att han inte ville äta middag. Han gick själv från middagsbordet och hämtade napp och nalle och la sig i sin säng och när vi hade ätit färdigt och skulle kika till honom så sov han så sött och han sov ända till 7 på morgonen med undantag av en vällingflaska vid 21.
För oss som är van vid en Alvin som vaknar några gånger per natt var det här en riktig lyxnatt så det blir garanterat fler dagar utan middagsvila framöver.

Nu ska jag gå och ställa fram stor frukost, tända första ljuset i adventsljusstaken och sen väcka David så att vi kan äta en mysfrukost. Tänk att hela livet blir en enda stor mysfest så fort julpyntet kommit fram :-)

Hoppas ni alla får en underbar första advent!

Impulsshopping

I Fredags hade David semester så vi tog en tur till stan på eftermiddagen för att ta en fika men vi råkade komma hem flera tusen kronor fattigare. Alvin fick sig en mycket välbehövlig skaljacka från polarn. Trodde i min enfald att man skulle klara sig utan skalkläder nu fram till våren eftersom vi är norrlänningar och borde få använda vinteroverall i snön istället men nejdå här lyser snön än så länge med sin frånvaro och temperaturen håller sig kring plus 5. Jag räknar dock kallt med att snön ska hinna anlända innan julafton för utan snö är det ju ingen riktigt jul heller. 


bild lånad från polarnopyret.se

Sen inpulsshoppade vi även en diskmaskin. Så härligt att äntligen ha en sån igen, börjar bli aningen less på att diska för hand.



bild lånad från elgiganten.se


Muta

Jag är SÅ lättköpt.
David berättar att han skulle vilja (behöva) åka till USA med jobbet i en vecka och eftersom han känner mig utan och innan så berättar han i samma veva att jag självklart får ta del av hans traktamente från resan isf. Smart drag av honom för genast blev resan något skoj istället för bara en jobbig vecka hemma ensam med Alvin.

Muta 1 klickade jag hem från cdon igår.

Min nya drog! Jag klickade hem säsong 2 från tradera för någon vecka sedan för att ha något att göra om kvällarna här hemma nu när David är borta men efter bara några få dagar hade jag plöjt igenom alla avsnitten och genast kom abstinensen så då passade det ju perfekt med säsong 3 för en del av mina mutpengar. Börjar dock redan få ångest eftersom säsong 3 är sista säsongen. Vad ska jag göra när jag sett alla dom avsnitten?

Muta 2 - shoppade jag på stan idag

Ett nytt bastyg till vagnen. Har länge kännt för att byta bort det beiga bastyget på vår bugaboo och idag gick jag in på baby och barn (asko möblehus) här i stan och tänkte lägga en beställning på ett mörkgrått tyg istället men supersnälla Sofia lät mig köpa bastyget från vagnen hon hade i lager istället så slapp jag vänta flera veckor på leverans. Så nu har jag ett grått och fint tyg här hemma som bara väntar på att att spännas upp på vagnsramen.

Muta 3 - har inte inhandlats än men jag funderar på om det inte ska bli ett sånt här superfint kakfat till oss

och nog hade det varit rätt snyggt med ett sånt i modell mindre åt Alvin till hans nya kök.

Jag ÄLSKAR mutor :-)


Nytt kök

Alvin har fått post. Fantastisk post om du frågar honom.
Leksakskatalogen från toys r us damp ner i brevlådan i förra veckan och den har lästs flitigt här hemma. Alvin sitter och bläddrar, tittar, pekar och pratar om allt och han kan sitta lääänge och läsa sin älskade tidning.

Första dagarna så pekade han ut samma tre saker han ville ha varje gång han läste den (en sparkbil som han redan har, en brandbil och en bebisleksak). Inget han varken kommer få eller behöver men tydligen så var det något alldeles extra speciellt med dessa tre saker. Men idag när han satt vid bordet och läste tidningen så pekade han och sa "Ain döpa dån" (Alvin köpa sån) till massor med saker. Främst var det dock racerbilar och en stor bilbana som verkade fånga hans intresse idag.

Mamma går dock helt emot Alvins val från leksakskatalogen och säger att Alvin önskar sig ett barnkök/leksaksspis i julklapp. Frågan är bara om man ska ta den enklare vägen och önska sig typ en Brio-spis eller ska man satsa på att bygga en själv?


En vit eller varför inte svart Briospis är ju riktigt snyggt och stilrent.


även Ikea har ju en barnspis i deras sortiment som känns helt okej.
Målar man dessutom den helvit så blir den nog riktigt snygg.


Eller så kanske man skulle försöka sig på att bygga något själv.



bild lånad från http://pysselmama.blogspot.com/2009/07/barnkok.html


bild lånad från http://www.styleroom.se/album/5547

Hade jag haft tid, pengar, ork och utrymme så hade jag utan tvekan byggt något som liknar den sista bilden. Hur snyggt som helst! Klicka på länken och titta på alla hennes underbara bilder. Ett barnrum precis i min stil.


Sjuklingen

Nu känns det som att Alvin har varit sjuk en hel evighet. Jag tror att han har varit på dagis max 3 dagar senaste månaden. Mycket TV-tittande har det blivit och vår lilla tv-galning har blivit en stor tv-galning.

Idag var jag fast beslutsam att det inte skulle bli något TV-tittande alls men det är inte helt lätt när allt man föreslår möts av ett NEEEEEEEEJ! Alvin ville inte bada badkar, bygga pussel, baka en kaka, leka med lera, rita, leka med bokstavsspelet, gå ut och åka rutchkana, spela bandy eller ta med fotbollen ut. Alla förslagen blev starkt nedröstade av mrA. Men skam den som ger sig, till slut prickade jag rätt i mina förslag och möttes av ett JA. Så idag tillbringade vi förmiddagen ute på parkeringen iklädda stövlar och regnkläder och tvättade bilen. Varför göra det när det är sommar och varmt när man kan vänta tills hösten, kylan och snön? ;-)

Nu har vi tagit itu med lite städning för att sen kunna mysa resten av kvällen....och imorgon mina vänner så ska jag till IKEA :-D

sötnöt

Hahaha. Klockan är 20.54 och en pyjamasklädd Alvin har precis tagit på sig ett par för stora skor, givetvis på fel fot, och ställt sig vid dörren för att åka tåg till mormor och morfar. "Ain åka tåg momorr och morsar, Ain gillar momorr och morsar"

Egentligen borde han sova nu, jag har försökt få honom att somna  sen 19.30, och egentligen är jag lite småirriterad för att han vägrar sova men vem tusan kan låta bli att skratta åt sötnöten. Ibland är det allt bra tur för honom att han är så attans söt ;-)

P.S Ni får tyvärr leva utan bilder ett tag nu för våran kamera har verkligen lagt av på riktigt nu

Grå dag

Idag är en sån där allmänt grå och trist dag. Vädret är verkligen grått och trist, Alvin är på gnälligt humör, lägenheten är stökig, David jobbar i Stockholm, jag har inget jobb och så är det måndag.

Borde hitta på något för att dagen inte ska kännas evighetslång men Alvin är inte på sitt bästa samarbetshumör. Har försökt locka med honom ut och leka men nej det dög visst inte och inte vill han läsa bok, pussla, bada badkar eller bygga med duplo heller.

Kan inte direkt påstå att jag ser fram emot att David ska till USA en vecka snart också

Gnäll, gnäll, gnäll. Så nu har jag nog gnällt färdigt för den här gången

RSS 2.0