helgen

I förra veckan nämnde jag åt Sofia att vi hade som plan att slänga upp bugaboon (stora vagnen alltså) på vinden tills bebisen kommer. Hon bara skrattade och tyckte att 30 dagar till BF borde innebära att man bär ner saker från vinden för att förbereda bebisens ankomst istället för att bära bort saker.

Så sagt och gjort. Helgen har spenderats med att ställa i ordning saker här hemma. Vi bar ner spjälsängen och skruvade ihop den (sen att jag är fröken omständig som nu har skruvat isär den igen för att måla om den vit är en annan historia), vi rensade i garderober för att få plats med alla bebiskläder och vi rensade bland Alvins alla gamla små kläder. Lite fick flytta in här men mycket slängdes iväg.

För att återgå till spjälsängen så står den nu inne på vår lilla toalett och ser gräslig ut. Min tanke är att den ska förvandlas från den mörkbruna färg den hade till fint vit men just nu efter två varv med vit färg så ser den mest bara bedrövlig ut. Den enda vita färgen vi hade hemma när jag kom på att det skulle målas var dessutom en något gammal aningens klumpig färg vilket inte gjort saken bättre. David har nu börjat förbereda för en beställning från IKEA :-D

Så förutom den icke färdiga spjälsängen så har jag nu i alla fall koll på bebiskläderna som finns här hemma, vagnen är ombyggd till liggvagn och några småsaker som saknades till bebisen har inhandlats så nu är jag redo för bebis.

Och Alvin är redo för vintern! När vi ändå var iväg på stan i helgen så passade vi på att komplettera med de sista sakerna till Alvins vintergarderob. Det blev ett par Kuoma-skor, ett par hestra-handskar med ullfoder och en tjock mössa från Didriksson. Kändes som att det var läge att fixa det nu med tanke på att det var minus 8 grader en dag i förra veckan och storlekarna brukar ta slut fortare än fortast.

Men nu är vi alla redo...så ge oss december nu. TACK :-)


31 dagar kvar

Min lilla nedräknare här till höger påstår att det nu är 31 dagar kvar av denna graviditet. Jag hoppas faktiskt att den har fel och att det snarare är max 25 eller något liknande. Men med tanke på vilket landsting jag tillhör nu så skulle det faktiskt tyvärr lika gärna kunna vara 52 dagar kvar. Huga

Jag tycker annars att 101112 vore ett tufft födelsedatum för bebisen så det tänker jag satsa på. sådetså!
Och David tycker 16:e november eftersom Alvin är född 16:e september. Inte riktigt lika tufft som mitt förslag men jag kan gå med på 16:e också :-)

Klockan är nu 05.20 och jag sitter uppe helt ensam i mörkret och här har jag suttit senaste halvtimmen. Skulle mycket hellre ligga i sängen och sova med resten av familjen men det bara går inte. Alvin vaknade för någon timme sedan och kom över till vår säng och efter det har jag inte riktigt lyckats somna om. Det gör ont i hela kroppen och det spelar ingen roll hur jag än försöker vända mig. Har iof inte så värst många olika ställningar att välja mellan. På mage är ju som helt uteslutet och ligger jag på rygg blir jag helt yr och illamående så då finns bara på sidan kvar. Men när jag ligger på sidan får jag ont i höften och fogarna efter en stund så alltså sitter jag nu i soffan istället och inväntar morgonen.

I övrigt så är jag faktiskt mest bara less på att vara gravid nu. Jag vet att man inte ska klaga och att det kommer något bra ut av det. Men för tillfället skiter jag i det för jag är verkligen inte en sån människa som gillar att vara gravid och alla krämpor som är och har varit i denna graviditet har inte direkt gjort mig mer positiv till det hela.

För tillfället lider jag av lätt illamående så gott som varje dag, kraftig foglossning som gör som allra mest ont när jag ska vända mig i sängen eller ändra sittställning i soffan. Vid dessa tillfällen så brukar jag på allvar tro att jag kommer att gå sönder om jag försöker vända mig eller ta mig upp ur sängen/soffan. Sen har jag även drabbats av åderbråck på ställen jag inte ens visste att man kunde få det och nu senaste veckan har jag även börjat få värsta klådan på eftermiddagarna/kvällarna. Visste helt ärligt inte ens att det var en graviditetskrämpa men se det var det visst.

Så ge mig december NU!

ett bi har flyttat in hos oss

Det kom ett paket till mig i onsdags.


och den kartongen innehöll en sån här skönhet


I am in love! :-)

Underbara barn

I onsdags åkte vi till stockholm för en liten minisemester. Främsta anledningen till resan var mässan underbara barn och den hann vi faktiskt besöka hela två gånger.

På fredagen var jag och David iväg själva till mässan medan Alvin var iväg på egna äventyr med farfar. Vi shoppade en del och som vanligt kom det mesta från Nova Stars monter.


Ett gäng med tröjor i lite olika storlekar

 
Byxor och filtar


Huvtröja och fleecejackor

Sen saknas det några saker som Alvin hunnit lägga beslag på. Dock är inte alla plagg till mig själv.

Förutom det så blev det inhandlat en tjockare åkpåse att ha i vagnen i vinter så att inte bebisen behöver frysa ihjäl.


åkpåse från elodie details

Sen på söndagen blev det ett besök till på mässan. Denna gång för Alvins skull. Det fanns hur mycket aktiviteter som helst för barn där och Alvin hann med att åka skridskor, spela tennis, gå på bamsegympa, gå in och titta i både en brandbil och en ambulans, klättra i stora klätterställningar, köra småbilar, gå på knattebio, leka i fisher price monter och mycket mycket mer.Efter 5 timmars galet busande så åkte vi därifrån med en mycket nöjd men helt slutkörd liten grabb. Riktigt lyckade mässdagar båda två.

Förutom allt vi shoppade så följde det ju som vanligt med en massa gratissaker hem också

en hel hög med gratissaker. Dock saknas det några barnspel, en serietidning och en riktigt fiffig pipmugg från bambino på bilden. Men dom sakerna hade Alvin redan hunnit lägga beslag på.

vardagslyx

Vardagsrum och kök nystädade, Alvin sover, stearinljusen är tända och på borde står en stor kopp med varmt te, lindts mörka chokladkaka med hallonsmak och nyaste numret av family living.  Life is good!

David räddade min kväll. Trodde en stund att jag skulle få klara mig utan chokladen då jag verkligen inte kände för att ge mig ut i kylan för att åka till affären efter att ha städat mest hela dagen men så hade David shoppat min favoritchoklad för länge sen och gömt undan i skåpet för något bra tillfälle. Det tillfället tyckte han var ikväll. THANKS!!


Tävling

Ska du på underbara barn mässan i stockholm i helgen?

Idag ordnar Apan en tävling i sin blogg där du har chansen att vinna två stycken mässbiljetter.
Jag är självklart med och tävlar.
Så håll nu tummarna för att jag vinner...eller om du också har planer på att gå på mässan så tycker jag att du ska vara med och tävla du också.


dagens i-lands problem

Vid lunchen idag satt vi och diskuterade present åt kusin Edwin som snart fyller år.

Alvin: Jag tycker om att få presenter
Alvin: Men ibland blir jag lite ledsen
Lisa: Varför blir du ledsen?
Alvin: Ibland blir jag lite ledsen när jag får för många presenter.

RSS 2.0