Helge 9 månader

Igår blev vår bebis 9 månader. Igår hade jag tänkt skriva det här inlägget. Igår var David iväg på grabbkväll och åt gott, badade bastu och drack mängder med öl och jag planerade en lugn och skön kväll i soffan med laptopen i knät, en chokladkaka i handen och med två sovande barn på övervåningen. Igår tyckte inte Helge alls att det lät som en bra plan.

Jag och barnen var iväg till duvhökgränd och busade, fikade och åt pizza och kom hem vid halv nio då båda barnen helt enligt plan somnade utan bekymmer i sina sängar. Alvin sov sen gott där hela natten men Helge vaknade ungefär en gång i kvarten och efter några kvartar gav jag upp springandet och gick och la mig i sängen istället.

Så min chokladkaka står ännu orörd i kylen och det här blogginlägget väntar ännu på att skrivas...

Helge 9 månader
-är nog faktiskt ingen bebis längre utan snarare ett barn
-leker med leksaker, alltså leker på riktigt inte bara stoppar saker i munnen och bankar med dom utan kör lite med bilar eller står i lekköket och vispar med lite köksredskap i kastrullerna.
-kryper på heltid
-klättrar på allt och ställer sig mot allt hela tiden
-trivs fortfarande allra bäst i närheten av Alvin och ska såklart leka med precis den sak som Alvin leker med
-har myror i brallan och kör full fart mest hela tiden. Har inte ens tid att sitta still när han äter välling. Helst ska han sitta upp så han ser Alvin och gärna med en leksak i händerna och någon annan leksak att sparka på.
-tycker att en 9-månaders bebis klarar sig på typ 12 timmars sömn per dygn. ca 10-11 timmar på natten och ca 1-2 timmar på dagen.
-har ett gäng med tänder i munnen. 2 uppe och 2 nere plus ytterligare 2 som nyss spruckit igenom där uppe. Har dessutom en jättesöt glugg mitt fram där uppe.
-gråter stora krokodiltårtar med darrande underläpp när han inte får som han vill (vilket är rätt många gånger per dag)
-är lite blyg just nu och stannar gärna i mamma eller pappas famn när han hamnar bland okända människor
-sätter allt han kommer åt i munnen och biter mer än gärna på allt och alla
-har oftast världens bästa morgonhumör, vilket är rackarns tur eftersom han är galet morgonpigg


världens goaste lilla bebishand som kör monstertruck :-)


home sweet home

Har för länge sedan lovat att bjuda på lite bilder från huset men det har inte blivit av. I början av veckan hade vi dock besök från Gällivare och just inför besök brukar det vara som mest städat här hemma så jag passade på att fota några bilder då.


Som vanligt vill jag egentligen vänta lite mer med att lägga upp bilder eftersom det fortfarande är massa småsaker kvar att fixa. Men jag får nog inse att när man bor i hus så finns det ALLTID lite saker att fixa :-)



Främst känns det som att det fortfarande är kala väggar som är största bekymret här. Vi har dock inte riktigt kommit fram till vad vi skulle vilja få upp. Sen skulle det förstås vara snyggt att kunna ställa lite piff på tv-bänk och liknande men det får allt vänta något år till ;-)



lekrummet är aldrig någonsin HELT städat med alla saker på sin plats. För hur snabb jag än är på att städa så är kidsen ändå snabbare med att röra runt där inne.


Ingen vanlig dag

Nä för idag är det Davids födelsedag. Den har vi spenderat med att roa fyra stycken småttingar, alla under 4 år, haft liten middagsbjudning och ett litet tårtkalas. Vi verkar inte längre veta hur man sitter ner och bara tar det lugnt.

Vi tyckte Fia och Daniel kunde behöva lite barnvaktande så att dom kan bli färdiga med sitt panelbyte och erbjöd dom därför att lämna sina småttingar här hela dagen idag. Jag vet inte riktigt om dom ansåg oss lite smått crazy för första kommentaren från Fia var "are you sure?" och från Daneil "har ni verkligen tänkt igenom det här?" :-D
Innan kommentarerna dök upp kände jag mig helt säker för hur svårt kan det egentligen vara?
Efter kommentarerna inte längre riktigt lika säker...det kanske kan vara svårt?

Äh...vi struntade i kommentarerna och tur var ju det för nu är dagen över och den har gått finfint.

Alla fyra barnen har samarbetat jättebra med oss. Till och med Helge bjöd på en 1,5-timmes middagslur mitt på dagen, dessutom tajmade han in den till Hildings middagslur.

Vi hann med en tur till miljögården för att mata hönsen, eller ja två av barnen matade hönsen och en matade sig själv, sen blev det såklart chokladbollar och saft ute i solen innan vi traskade vidare till en lekpark. Medan två av barnen sov och två satt i soffan och kikade barnprogram så hann jag och David fixa tårta, städa lite och förbereda middagen.


Några bilder från idag, dock bara från utflykten (förutom tårtan) för även om det har gått bra så har tempot varit aningens för högt för att hinna med något fotograferande. ;-) Jag gissar att jag kommer sova gott inatt, eller ja somna gott i alla fall...sen finns det väl en rätt stor risk att ett litet H ser till att jag inte får sova gott hela natten.

härliga härliga sommar

Jag som roat mig med att jobba de senaste två somrarna har njutit riktigt mycket av de senaste veckorna. Tiden har bara flugit iväg och vi har haft fullt upp i stort sett ända sen midsommar.

Började med ett riktigt härligt midsommarfirande här med familjen öman/johansson. Vi åt gott, fikade lite, åt lite till och så fikade vi lite på det. Riktigt nice var det och har ni tur får ni en bild av den kvällens giftemål ;-)

Direkt efter det fick vi besök av mina föräldrar som var här en hel vecka och gjorde livet helt tokigt lätt för oss. Dom roade barn, rensade ogräs, klippte gräs, lagade mat, fixade och donade, sydde gardinlängder och barnvaktade så att vi kunde gå ut och äta. En helt underbar vecka så vi håller tummarna för att dom snart kommer hit på långvisit igen ;-)

Samma dag som mina föräldrar åkte hem så dök istället min bror med sambo upp här så då blev det massor med mer gomat och gofika och efter några dagar här så fick dom äran att släppa av oss på flygplatsen så att vi kunde bege oss till stockholm.

Väl i stockholm så gick allt i ransande tempo i sann fredrikanda.  En vecka semestrade vi tillsammans och på den veckan hann vi klämma in lekland i örebro, två heldagar på skara sommarland, ett besök på gröna lund, ett lekland i upplandsväsby, lek i diverse lekparker, en ålandskryssning, lite shopping, några biobesök och massa poolbus i jakobsberg.

Den veckan fick mig rejält speedad så när Fredrik och grabbarna åkt hem från stockholm så fortsatte vi i samma rasande tempo. På bara några få dagar lyckades vi klämma in besök från både Västerås och Mjölby och vi hann även med ett besök på Tom Tits experiment i södertälje och ett besök i lådbilslandet i nykvarn och såklart lite mer shopping och en hel massa poolbus i jakobsberg.

Efter det var det dags för oss att lämna Stockholm och åka hem. Eller ja från början var tanken att vi skulle åka hem och bara ta det lugnt men det blev istället bara en kortkort(40 minuter för mig och lilla H och typ 3 timmar för David och Alvin) mellanlandning här hemma innan vi begav oss mot Gällivare istället. Alvin hade nämligen bestämt med sina kusiner att dom skulle och hälsa på själva i mormor och morfars stuga och med tanke på hur mesig Alvin varit med att sova borta senaste året så var vi inte sena att haka på den idén. Så Alvin fortsatte med fullt ös medvetslös i några dagar till, förvisso stannade dom på samma ställe mitt ute i skogen hela tiden men med kusinerna i närheten så är det ändå röj från morgon till kväll. Vi andra tre stannade i villan i Gällivare och softade lite.

Och ja det var väl allt vi hunnit med så långt under semestern. Förutom att vi haft det riktigt skoj överallt så har vi dessutom haft en otrolig tur med vädret. Tror inte att vi sett regn mer än en eller kanske två dagar de senaste 4 veckorna.


Augusti


RSS 2.0