Syskonkärlek

Det finns ingen som kan locka fram skratt hos Helge lika bra som Alvin.bästa förskolan!

I ur och skur skatan!
Alltså jag har sagt det förr men jag måste säga det igen. Jag älskar Alvins förskola! Jag kan idag verkligen inte förstå hur jag tänkte när jag funderade på att tacka nej till platsen. Idag är vi beredda att vara hemma med Helge tills han är nästan två år bara för att kunna få en plats på skatan. Vi är bara oerhört glada för att dom kör med syskonförtur för annars tvivlar jag på att vi hade fått in honom där överhuvudtaget.

Igår när jag hämtade Alvin var han jättesmutsig från topp till tå och hela ansiktet var svart och hans ögon lyste. Precis som jag vill att han ska se ut efter en aktiv dag på förskolan. Varje dag har han även massor att berätta när vi kommer hem. Då har dom lekt pirater, hoppat i vattenpölar, dansat, varit på utflykt eller något annat skoj.

Och alla pedagogerna på förskolan är verkligen helt underbara. Mer engagerad personal får man leta efter. Glada, positiva och ständigt med nya roliga ideer på lager. Dom är med barnen på deras nivå och är med i deras lekar och pratar och diskuterar med dom.
Inte känns det ju jättetråkigt att dom håller till på en sån här underbar gård heller. Jag är lite småkär i den nya grillkåtan som dom just har köpt. I början var jag jättetveksam till att det inte fanns någon klätterställning eller rutschkana eller liknande på gården. Tänk om barnen skulle tycka att gården var trist? Haha säger jag bara åt det nu. Dom har flera små kojor, kabeltrummor, plaströr, lastpallar som ofta får agera piratskepp, en stor sandlåda och jättestor yta att röra sig på. Och dessutom går dom iväg på utflykt flera gånger i veckan.
Att dom dessutom lagar all maten själva på förskolan  gör ju inte heller saken sämre. Nästan så att man kan bli lite smått avundsjuk när man hör att Alvin ätit hemmagjorda grillade hamburgare eller liknande till lunch.

Vad jag skulle göra om dom av någon anledning stängde förskolan har jag ingen aning om. Att gå tillbaka till den kommunala känns inte det minsta lockande. Nästan så att jag isf hade varit tvungen att öppna en egen förskola här på Hertsön isåfall :-D

Lördag hela veckan

Fy tusan vad skönt det har varit med långhelg. Fredagsfeeling redan på onsdag som vi firade med grillkväll tillsammans med Fredrik och co. Sen följde inte mindre än fyra lördagar på det. Tänk om varje vecka bestod av fyra lördagar - det hade varit riktigt riktigt nice.

Jag har hunnit med en IKEA-tur, massa lekparkshäng, grillkvällar, miljögårdsfika, tacobjudning, nationaldagsfirande på Hägnan, en trip till Piteå äventyrsbad och barnkalas på Leos. Vädret har varit riktigt fint de flesta dagarna och barnen har varit på strålande humör. Och för att göra det hela ändå bättre så har Helge passat på att bjuda på helt okej nätter. Så här hade jag gärna haft det för jämnan.


Nu längtar jag massvis efter att Davids semester ska börja. Sex härliga veckor med enbart lördagar. Så nu får Juli gärna skynda sig hit.

IKEA

Igår drog jag, Fia och Fridan till Happis för att shoppa lite. Inte helt välplanerat att välja dagen med absolut bäst väder men nu råkade det bli så och skoj hade vi och som vanligt var bilen rätt välfylld på väg hem :-)

Jag shoppade bland annat en spegel så att vi kan köra vår budgetrenovering på lilla toaletten. Någon gång i framtiden ska det ju troligtvis byggas om rätt rejält där men till dess känner jag att det behöver piffas lite. Så så fort vi får besök av lite barnvakter (läs farmor och farfar eller mormor och morfar) så tänkte vi måla om väggarna och sätta upp en fondtapet och byta ut spegeln mot en "lillången" från IKEA.


bild lånad från www.ikea.se

Det som dock gjorde hela min dag igår var besöket på Iittala outlet. I födelsedagspresent fick jag två rörstrandmuggar (designade av Lovisa Burfitt) av Fia och dom har jag kärat ner mig i såpass att jag redan hunnit klicka hem två till muggar. Denna servis såldes såklart på Iittala outlet och dagens erbjudande där var "köp en produkt ur serien och få 3 kort designade av Lovisa" Jag köpte såklart en mugg till och är nu stolt ägare till 3 såna kort. Tillsammans med ikeas fyrkantiga ribbaramar ska dom korten nu få utgöra kökskonst hos oss :-)


ett av korten innan den fått flytta in i ramen.

same same but different

Samma kläder, samma ålder, olika barn och olika rumJuni

och äntligen fick även vi lite sommarväder.

Idag är en riktigt härlig dag. Nog för att jag har umgåtts med en liten gnällspik hela förmiddagen men David var hemma redan halv fyra och nu startar en riktigt härlig långhelg. Vädret gick från ösregn och genommulet på förmiddagen till strålande sol och sommarvärme nu på kvällen och jag hoppas att sommarvärmen tänker stanna hela helgen lång.

Idag ska vi ha fredrik och grabbarna här på middag och dom stannar även över natten så just nu förbereder vi middagen. Blir såklart grillat :-) Till efterrätt har jag premiärbakat polkagrispaj som jag hoppas är grymt god. Och imorgon ska Alvin på kalas igen men mer än så har vi inte inplanerat.


RSS 2.0