I love lurvs

Idag invigde Alvin sin nya höst/vinter-jacka från Nova Star. Den är tokigt snygg där den hänger i hallen på hans krok så idag när det inte var så fasligt många plusgrader ute så kände jag att det var dags att testa den.
Så på väg för att hämta upp Sofia och Astrid för en tur till stan såg Alvin så här snygg ut - i NS från topp till tå.



Dock är det ju ingen lurv så när vi hämtat upp S och A och parkerat bilen nere på stan åkte jackan av och en kofta (hade blivit lurv om jag haft någon med mig) på. Jag skyllde på att Alvin inte kunde sova i en sån där tjock jacka och med tanke på att han somnade typ 5 minuter senare så hade det kunnat fungera som ursäkt. Problemet är bara att jackan fick bo kvar i varukorgen även efter att Alvin vaknat. Lite kallt var det dock med bara kofta så jag fick även bädda in honom i filt också så fort vi kom ut - allt för att slippa jackan. :-O

Hur snygg den än är så är den ingen lurv. Alvin kommer få bo i lurv hela vintern lång. Nog många lager kläder under så ska han nog klara sig hur många minusgrader det än är ute. Lurven är mjuk, go, mysig, skön, snygg, hyfsat varm (eller hyfsat sval beroende på vad som passar just den dagen) medan jackan är tjock, otymplig, stel, klumpig. Nä mer lurvar till folket. (Framförallt mer lurvar åt Alvin - ska man ha lurv varje dag så behöver man några stycken att variera mellan)




Sängen

Alvin fortsätter att skämma bort mig på kvällarna. Efter välling och godnattpuss så somnar han själv i sin nya fina säng. Han ligger där och klappar nalle till sömns och inom några minuter så sover dom sött båda två.

Här kommer i alla fall lite bilder som utlovat:

Först en stor bild på hela sängen. Än så länge saknas Alvins namn i träbokstäver (målade i vitt och limegrönt) som ska fästas på frontskivan och sen ska det bli något mer i bokhyllsdelen - kanske en hylla till eller möjligen någon slags stång att hänga saker på.



Sen en bild på huvudändan med snygga väggordet. Här saknas ännu spotlights i taket samt att det ska fyllas på med några kuddar i skojiga färger.


I fotändan har det blivit en liten myshörna med lampa från Ikea


Och sist en bild rätt in genom hålet. Det prickiga draperiet ska så småningom bytas ut mot en rullgardin.

D som i Nanny

D är en fantastisk bokstav som kan användas till det mesta enligt Alvin.

Konversation mellan mig och Alvin
L: vad heter du?
A: Dain (Alvin)
L: Vad heter pappa?
A: Daid (David)
L: Vad heter mamma då?
A: Disa (Lisa)
L: Vad heter morfar
A: Dian (Ivan)
L: och vad heter mormor?
A: Danny (Nanny)
L: Vad heter din kusin?
A: Dedde (Edde)

Som sagt. D kan man använda till allt :-D

Sen bjuder jag på en bild på tuffingen också


He did it again

Jag börjar nästan tro att Alvin gillar sin nya säng nu. Andra kvällen på rad som han somnar där själv utan en endaste liten protest. Ikväll tog det dessutom bara 5-10 minuter innan han sov. Fortsätter det så här kan jag ju bli bortskämd ;-)

Angående sängen så går piffandet framåt men än är det inte helt klart.

Klar med
12 svarta stjärnor utskurna och uppklistrade (det krävdes några svordomar och en hel del tålamod)
Draperistång upphängd
Hyllorna uppsatta (dock inte som dom ska vara men det får duga tills vidare)
Alvin-bokstäverna vitmålade
Draperityg inhandlat
Väggord hemklickat från tradera
Myslampa upphängd

Kvar att göra
Fålla draperiet
Klistra upp väggorden
Få upp spotlights
Måla kanterna på Alvinbokstäverna gröna



vi är inte så dumma som vi ser ut ;-)

Idag skickar jag er alla för att läsa ett inlägg i Sofias blogg

http://thedream.blogg.se/2009/september/made-my-day.html?_tmp=e3e04e4eba1d99358a4d778087f107c64fd25f39

Wiiiiie!!

Alvin sover sött i sin nya stora säng och klockan är inte ens 21 och som om inte det vore nog så somnade han dessutom där helt själv. Han satt och läste läääänge, kröp runt lite, släckte och tände sin lampa och pratade lite men han stannade kvar i sin säng och mitt i allt så sov han. Nästan värt att fira med tårta. Inte för att jag har några förhoppningar om att det ska gå så här bra varje kväll men nu vet vi i alla fall att han kan.





Jag hänger inte med...

 


Så här såg det ut hos oss imorse. Alvin har gått och hämtat DVD-spelaren ur lådan och även lyckats få igång den helt själv. Dock bara menyn men den duger bra för där finns fyra små lurviga figurer som Alvin älskar.

"tinky tinky", "po", "lala" och dippy" säger Alvin och pekar på figurerna i tur och ordning. Jag googlar lite snabbt på teletubbies och inser mycket förvånat att han inte enbart kan namnen utan även vet vilken figur som heter vad. Okej kanske borde innebära DVD-förbud ett tag men jag är mest fascinerad över hur mycket han faktiskt snappar upp och lär sig nu för tiden. Tycker han gör något nytt som förvånar mig så gott som varje dag nu för tiden. Jag hänger helt enkelt inte med när liten börjar bli stor.

 


Idag är ingen vanlig dag

för idag är Alvins födelsedag!

Vi har haft kalas här hela helgen lång. Massa tårta har det blivit och mycket trevligt besök. Alvin har fått massor med finfina presenter även om inget paket innehöll en boll till hans stora besvikelse. Första paketet var från kusinerna och trots dess utseende (hyfsat platt och avlångt) så var Alvin övertygad om att det skulle ligga en boll där i. Förstå besvikelsen när han slitit upp pappret och får syn på en tygbit i kartongen. Han tryckte genst tillbaka tyget och la undan paketet utan att ens titta vad det var för något :-D Igår på dagis hade dom dessutom frågat honom vad han fått i present i helgen och Alvins svar var "en fotboll"  ;-)

Nåja trots den uteblivna bollen så har helgen varit jättelyckad och Alvins paket innehöll bland annat en stooooor säng, en skojig rymdraket med tillhörande gubbar, en riktigt fin lurvjacka från småfolk, en fotbollströja, några bilar och pussel och lite annat smått och gott.


Ny säng

Alvin har nu fått sin nya säng som David och morfar Ivan byggt. Skitsnygg är den. Bilder kommer när jag piffat klart den :-) Dock är inte Alvin riktigt lika imponerad av den nya sängen. Nattningen idag tog 40 minuter och lät så här:

A: MAMMAAAAA, Alvin sova sin säng (alltså spjälsängen)
L: Men det här är din säng. Pappa och morfar har ju byggt den åt dig
A: Mm..morsar spikat. Men mamma Alvin sova sin säng
L: Det här är din säng. Mamma och Alvin ska sova här nu
Alvin tjatar några gånger till om att sova i sin säng men inser väl att han inte kommer någon vart så han byter taktik
A: Mamma bäa (bära), Alvin sova stooooo säng. (Alltså våran säng) Me napp, me nalle, me kodde, säger han och börjar packa ihop sina saker

Till slut slocknar han dock i sin nya säng...får se hur många timmar han blir kvar där.

addicted

I fredags hittade jag den första boxen av tre av Veronica Mars på rea. Vi var och skulle hyra film och så låg den där och ropade på mig. Köpte den och tänkte att det är ju toppen att det snart är jul..då kan jag önska mig box 2 i julklapp. Efter att jag sett de första avsnitten på bara några dagar så insåg jag att det nog får bli box 3 i julklapp istället för det är lite för många månader kvar till december. Efter att ha sett ytterligare några avsnitt är det bara att erkänna att jag blivit beroende. Igårkväll efter att Alvin somnat så skickade jag David att jobba lite och så slog jag mig ner framför TV:n och det blev 3 avsnitt på raken. På en vecka har jag sett 15 av de 24 avsnitt som box 1 består av så det är bara att inse att det nog inte blir att önska sig dom alls i julklapp. För december är på tok för långt bort. Om nu ingen känner för att ge mig julklappar i förskott förstås ;-)


filmreplik

Alvin har lärt sig sin allra första filmreplik.



Behöver jag nämna att Alvins absoluta favoritfilm just nu är Hitta Nemo. Dock aningens småskämmigt när vi är och hälsar på hos någon och Alvin (eller någon annan i rummet) hostar och Alvin påpekar att det är dammigt ;-)

Gravid?

Nu är det nog dags för mig att dra ner på fikat och dra igång med träningen på riktigt. Idag när jag var och lämnade Alvin på dagis, iklädd kjol och tight tröja, så tittade den ena fröken läääänge på mig och till slut sa hon "jag bara måste få fråga..väntar ni tillökning i familjen"?
Hmm...nope. Ingen bebis i den här magen, den är enbart fylld med kladdkaka. Så idag blev det ingen kladdkaka på min runda till stan. :-)

Dock shoppade jag mig två till klänningar/tunikor, ett par benvärmare och ett par jeansleggings.

Den ena klänningen. Bild lånad från www.kappahl.se

Inbjudan


uppdaterad önskelista

Nu är det nog dags att jag slutar säga att Alvin är 1,5 år och tar och uppdaterar hans önskelista för nu är det faktiskt bara 2 veckor kvar till hans 2-års dag.

Önskelistan jag skrev sist står kvar förutom att Alvin inte längre önskar sig en säng för nu har David och min pappa snickrat ihop en snygg sängkoja som A ska få i present.

Alvins önskelista:
- fordon av alla de slag. Bilar, flygplan, traktorer, motorcyklas, brandbilar är alla stora favoriter
- duplo
- små hus(eller skepp, eller flygplan eller annat skoj) som man kan flytta runt lite gubbar i
- de flesta leksaker står nog faktiskt på hans egen önskelista.

Mamma och pappas önskelista (okej ska jag vara ärlig så är det nog mer mammas än pappas lista)
- abc-tavlan som finns på bilden nedanför
- ett nytt bastyg till vagnen
- snygga inredningsprylar (får gärna passa in i ett rum som går i svart, vitt, limegrönt och oranget
- snygga leksaker (typ svarta fina träsaker från brio)
- två kuddar från dollarstore (en svart/vit-randig med en rad små stjärnor längst ner och en grönt/vit-randig)
- en grön matta (hampen) från Ikea
- danska barnkläder


Exempel på snygga saker


Den supersöta ABC-affichen kommer härifrån http://forgeorge.123ehandel.se/
Den svarta bilen är såklart av märket Brio
De söta förvaringslådorna är av märket sebra och även hyllorna i vitt är av det märket
Bilen och marackasen är av märket jabadabado
De härliga besticken heter Constructive Eating

De flesta sakerna har jag hittat på barnshoppingbloggen. Under kategorierna inredning och teman finns mycket finfint. Ääääälskar den bloggen.

RSS 2.0