Nytt kök

Alvin har nu fått sig ett eget kök. Eller nu och nu...snarare för flera månader sedan. Det blev i alla fall ett egetbyggt kök (morfarbyggt för att vara helt ärlig)

Jag ringde min pappa och började prata lite löst om hur jag ville att det skulle se ut. Sen ringde min pappa mig och frågade efter mått och liknande och innan jag hunnit blinka så hade han sågat, målat, skruvat och fixat ihop hela köket :-) Och när dom ändå höll på så slängde min mamma ihop ett draperi och ett förkläde. Jag gjorde faktiskt exakt ingenting. Så kan det gå :-D

Så här snyggt blev resultatet.

Saknas lite småfix än som tex små spottar på undersidan av hyllan och någon slags kakelimitation på en del av bakstycket.

paket

Idag dök det upp en avi med posten.
Det stod att mitt paket som jag beställt från favoritsaker.se hade kommit till coop.
Öh...men jag har väl inte beställt något. Eller?
Visst jag är lite förvirrad nu för tiden och visst händer det ju att jag handlar från nätet då och då
men nu var jag rätt övertygad om att jag faktiskt inte beställt något.

David och Alvin var och hämtade ut paketet åt mig och det var fyllt med finfina saker.



Jag fyller visst år snart :-D

Stort tack för de superfina burkarna!


levnadstecken

jag har varken gått och dött eller flytt under jorden även om det vissa dagar känns som att jag gärna skulle gå i ide de närmsta månaderna.

Mina små magiska piller är inte längre riktigt så magiska som jag trodde där ett tag. Nästan så att jag tror att någon bytt ut mina riktiga piller mot sockerpiller de senaste dagarna. Även om jag inte kräkts mer än på morgnarna sen jag började med dom så har jag nu i två dagar mått galet illa från morgon till kväll igen. Jag blir helt ärligt galen snart och inte känns det ju direkt bättre när jag tänker på att det mycket väl kan vara en sisådär 6 veckors illamående kvar (med Alvin försvann illamåendet i v.16 men jag hoppas ju att det tänker ge sig snabbare den här gången).

önskelista

Jag fyller visst år snart sägs det och enligt Sofia börjar det visst bli dags för en önskelista här i bloggen. Det har hon iof tyckt i flera veckors tid men jag har haft lite fullt upp med att må illa så resten av livet har blivit lite lidande men nu kanske jag kan få till den där listan.

- PLÅTBURKAR FRÅN DERRIÈRE LA PORTE
http://www.favoritsaker.se/produkter.asp?id=177

- PRENUMERATION PÅ "FAMILY LIVING"

- SCHAMPO OCH BALSAM FRÅN FRISÖR

- PRESENTKORT PÅ ASKO, LAGERHAUS, KAPPAHL ELLER H&M

- SNYGGA TEKOPPAR

små magiska piller

Bara så att ni vet så älskar jag doktor Ulf (minns inte hans efternamn men han är bäst ändå) på Hertsö vårdcentral!

Han har idag försett mig med små vita magiska piller som jag lätt skulle kunna betala en halv förmögenhet för om det hade behövts.

Jag har satt i mig 3 piller idag och har inte kräkts en enda gång sen jag tog första pillret och jag har bara kännt mig lite lätt illamående några få gånger under dagen. Wiiiie! 

Dom FUNGERAR...förstå hur underbart det är. Visst jag blir lite smått väck i huvudet utav dom men inte så borta att jag inte fixar att ta mig igenom dagen.

Jag vet ärligt inte vad jag hade gjort om dom inte hade fungerat för min energi var verkligen slut. Jag var så dödligt less på det överdjävliga illamåendet och kräkningarna att jag typ var beredd att gräva ner mig och gå i ide i en månad eller två.

Life is back!! Life is good!
Nu bara MÅSTE det här hålla i sig. Sådetså!


mina allra käraste ägodelar just nu!


Seriöst?!

Nu tror jag minsann det är någon som sitter där uppe på sitt moln och skrattar gott.
Istället för promenaden till seven-eleven så satsade vi på en tur till biltema för att köpa ny cykel till både mig och Alvin. För nu när sommaren nästan är här så behöver man ju en cykel. eller hur?


Alvin under den klarblå himlen på väg till biltema

Sen hände något.

cyklarna får nog snällt vänta i förrådet ett tag

Skit skit skit...det ska ju vara nästan-sommar nu...inte vinter!


strålande sol

Idag skiner solen och det är klarblå himmel. Hur härligt som helst.
Planen för dagen var egentligen Leos för att kompensera Alvin för hans missade flygtur men med det här vädret så blir det utomhusaktiviteter istället. Just nu lutar det åt en promenad till seven-eleven för att köpa glass.

komsi komsi sommaren

När man bor här uppe i norr så får man se till att hjälpa solen på traven om man vill att sommaren ska komma så förra helgen bestämde jag att det var dags att skotta bort all snö från uteplatsen.

Före


Efter


Seger!!!

Igår var en riktigt hopplös dag. Nästan så att jag skulle vilja påstå att det nog var tur för mig att en viss vulkan fick för sig att börja spy ut aska.

Jag år frukost - jag kräktes
Jag åt ny frukost - jag kräktes
jag struntade i frukost
Jag åt lunch - jag kräktes
Jag åt mellanmål - jag kräktes
Jag åt middag - jag kräktes
och förutom dom kräkningarna så kräktes jag lite mellan målen också

Jag gav upp och tänkte att nu orkar jag ta mig tusan inte mer. Hyfsat matt var jag också vilket inte var vidare konstigt med tanke på mängden mat och dryck som fått stanna i mig under dagen. Hade bara lust att gå och gräva ner mig under täcket och strunta i allt men så kan man ju inte göra så efter att ha brytit ihop ett tag så samlade jag mig och kom fram till att jag var sugen på en grandiosa minipizza?! vart jag fick det ifrån har jag ingen aning om men nu var jag sugen på det i alla fall och som tur är har jag världens bästa sambo som åkte och handlade lite såna pizzor åt mig eftersom vi självklart inte hade några hemma.


grandiosa vesuviopizza

Förstå vilken lycka när jag sen lyckades sätta i mig nästan hela pizzan utan att den kom upp! Dagens seger.

Kan sen även tillägga att dagen idag har gått mycket bättre och både lunch och middag och mellanmål har fått stanna nere - som tur är. Vet inte vad jag hade gjort annars.

efter lite eftertanke

nu när jag hunnit smälta att det inte blir någon stockholmsresa för oss i helgen och irritationen har lagt sig så inser jag vilken oerhörd TUR det är att David hann hem från stockholm innan vulkanen fick för sig att börja spy ut aska. Han kom hem sent igårkväll så det var ju inte så värst många timmars marginal.

Den här dagen hade jag inte överlevt utan David hemma. Det känns som att jag mer eller mindre bott på toaletten och kräkts upp de få saker jag lyckats pilla i mig. Just nu sitter jag i soffan kraftigt illamående, med tom mage och noll i energi medan David är snäll och lagar lite gröt och varm macka åt mig. Dagar som denna känns lite extra hopplösa och ibland tvivlar jag starkt på att det här illamåendet någonsin kommer gå över. Jag har knappt hunnit börja reflektera över att jag är gravid än, det känns mer som att jag bara är sjuk. Värdens längsta kräksjuka skulle man kunna kalla det för.

vulkanskit

Ikväll är planen att vi ska flyga till stockholm, eller i alla fall var planen sån om det nu inte hade varit för det här jäkla vulkanutbrottet på Island. Ser ut som att det får bli en helg i Luleå för oss.
Skit också säger jag bara!


Barnsligt skoj med vatten

Idag skippade jag att ta postafen och har faktiskt mått mycket bättre än tidigare. Eller ja bättre och bättre...illamåendet har varit lika illa och jag har kräkts lite då och då under dagen men jag har i alla fall haft lite ork och energi. Från att igår och förrgår ha sovit bort åtminstone 4 av Alvins 5 dagistimmar så har jag inte behövt sova alls idag.

Så idag passade vi på att bege oss ut efter middagen för att hoppa i de härliga vattenpölarna.


Alvin passar på att verkligen testa nya overallens vattentäthet ;-)



Jag HATAR att må illa

De två senaste dagarna har varit riktigt överdjävliga. Jag har mått galet illa från det att jag slagit upp ögonen på morgonen tills jag slocknat av utmattning på kvällen. Jag har hunnit kräkas upp både frukost, lunch och middag. Men trots att jag verkligen avskyr att kräkas så är det inte det som är det värsta. Det värsta är att aldrig någonsin få vila från illamåendet. Det är oerhört psykiskt påfrestande att må illa konstant och att dessutom vara tvungen att tvinga i sig något att äta åtminstone en gång i timmen trots att hela ens kropp skriker att den absolut inte vill gör ju inte direkt saken bättre.

Igårkväll var jag nära ett psykbryt. Jag kände verkligen att jag inte fixar det här mer. Jag ville bara lägga mig ner och sova bort de närmsta månderna och sen vakna upp och må bra igen. Jag fixar verkligen ingenting när jag mår så här. Att handskas med smutsig disk är bara glömma och att försöka laga mat eller att ens befinna sig i köket under matlagning fungerar inte heller. Att försöka göra nummer två på toalleten utan att ha en hink i famnen är också otänkbart (ursäkta infon men så ser mitt liv ut just nu) Det är riktigt riktigt tur att jag har David. Han är helt underbar. Tar hand om allt hemma, jobbar på kvällen så han ska kunna sluta tidigare och laga middag och roa Alvin. Utan honom hade jag aldrig fixat det här.

Till råga på allt går jag omkring och har dåligt samvete över allt hela dagarna. Jag har dåligt samvete för att jag inte orkar något, för att David måste göra allt, för att Alvin blir lidande när jag inte orkar busa och hitta på saker.

Men när livet blir som jobbigast så har jag min alldeles egna korkek att gå till. I duschen har jag hittat en liten frizon där jag kan må bra för åtmonstone en liten stund. Jag sätter mig på golvet och luktar på de underbara dofterna från tvålen och schampot. Det varma vattnet strömmar över mig och alla jobbiga tankar har jag lämnat utanför badrummet.

När jag började skriva det här inlägget så tänkte jag avsluta med att jag verkligen hoppas att den här dagen tänker bli bättre. Men nu verkar det inte längre så. Nu har jag hunnit vara och kräkas upp frukosten och jag mår fortfarande galet illa så jag tror att jag beger mig raka vägen in i duschen en stund innan jag tappar förståndet helt.

att älska en groda

Under påsken så ställde Alvin upp i sin allra första (men säkerligen inte sista) skidtävling.
Jag var lite smått orolig för hur det skulle gå. Några dagar innan tävlingen så bestämde sig Alvins mormor och morfar för att ta med Alvin till skidspåret och öva på lite skidåkning. En bra idé tyckte Alvin som glad i hågen åkte iväg med mormor och morfar. Väl framme vid spåret så fick han skidor under fötterna och stavar i händerna och så åkte han iväg

...efter ca 1 meter så stannar han och säger åt mormor och morfar
-Så, nu har jag åkt färdigt!
och sen spelade det ingen roll vad dom än försökte med. Han hade bestämt sig, han hade åkt färdigt.

Hur som helst så gick tävlingen strålande och även om det inte blev riktigt 500 meters åkning (som egentligen var kortaste sträckan) så blev det betydligt mer än 1 meter :-D



Efter tävlingens slut så fick alla 100 deltagare varsin lott och sen var det dags för prisutdelning. Alla får ett pris och den som har turen att dra lotten med nummer ett får börja att välja ett pris från det stora prisbordet. Alvin drog nummer 23. Han hade spanat in en leksaksbil på prisbordet som han verkligen verkligen ville ha och han satt i mitt knä medan person efter person fick gå fram och välja pris och han såg rätt bedrövad ut. Med stora oroliga ögon följde han det hela och han sa gång på gång att han ville ha racerbilen. När det så äntligen blev hans tur att gå fram och David lyfte upp honom så att han skulle kunna nå sakerna på bordet så sträcker Alvin fram händerna och väljer en...

en cd-ställs-groda!! :-O


Den var vi inte riktigt beredda på :-) Men Alvin var och är fortfarande väldigt nöjd med sin groda till och med så nöjd att han går runt och säger att han älskar sin groda.

I huvudet på Lisa

världen gungar lite lätt och ingenting står någonsin helt stilla, illamåendet är min ständiga följeslagare och tröttheten nockar mig totalt då och då.

Man skulle nästan kunna jämföra det med en just avslutad karuselltur. Tänk er att ha snurrat runt, runt, runt i hög fart i virvelvinden och just klivit av. Världen snurrar och du mår illa. Så ser hela mina dagar ut just nu och har gjort så i exakt 11 dagar. Hur många likadana dagar till som väntar på mig vill jag inte veta.


back in town

Nu är en helt underbar, galet lugn påskledighet över. Vi är tillbaka i civilisationen och jag har äntligen ett väl fungerande internet på bara en armlängds avstånd.

Jag har en bulle i ugnen

och ni får inte smaka ;-)

April


RSS 2.0