shopping

Som om det inte var nog med lyx för en dag med ledigt på en torsdag, båttur och restauranglunch med havsutsikt så avslutade jag eftermiddagen med en barnfri shopping- och fikadate på stan med Sofia. Riktigt avkopplande och skönt att gå på stan utan barn för en gångs skull och shopping var jag verkligen i behov av.

Trots att jag knappt insett att jag är gravid än så växer magen i rasande takt och möjliga klädesplagg i min garderob har minskat drastiskt. Känns som att jag bor i leggings och långa linnen/tröjor just nu. Nu lyckades jag i alla fall fylla på med en jeanskjol, en tunika och några tröjor.

I övrigt går visst graviditeten framåt. Vet som vanligt inte vilken vecka jag är i men gissar på typ 23. Det sägs att halvtid är passerat och det känns skönt. För trots att jag knappt hänger med på veckorna som passerar så är jag redan rätt less på alla graviditetskrämpor som beslutat sig för att bosätta sig i min kropp denna gång. Förutom illamåendet som vägrar ge med sig har jag även lyckats dra på mig rejäl foglossning som till och från gör så ont så att jag knappt lyckas gå hemifrån till bussen. Nåja det är bara att bita ihop och vänta på att resterande veckor ska springa förbi dom också.

Bebis-Helge verkar i alla fall må bra och sparkar och har sig mest varje dag. Har insett att det kanske även börjar bli dags för ett till besök hos barnmorskan. Har inte varit där sen inskrivningen i typ vecka 8 men jag förstår ärligt inte hur jag ska hinna få till ett sånt medan jag jobbar. Nåja så länge som jag mår såpass "bra" som jag gör så kan jag nog avvakta lite till med det där besöket. 

klubbviken

Idag har jag varit ledig och planen för dagen var en båttur ut till Luleås skärgård. Vädret var dock inte riktigt på vår sida.

Dagens fråga: Ska vi åka till skärgården?

Nej!
 Vaknade tidigt på morgone av att det mullrade utanför fönstret och att regndropparna smattrade ilsket mot fönsterrutan.

Ja! Nåja hoppet är det sista som överger en så när frukosten var avklarad och regnet slutat falla så beslöt vi oss för att trotsa det tråkiga vädret och bege oss ut till skärgården ändå. Det var till och med så att de fulaste molnen gav vika och man kunde nästan skymta solen emellanåt.

Nja! Ni kan ju bara ana vad som hände när vi klev utanför dörren för att bege oss till bilen. Himlen öppnade sig såklart och hela vägen till hamnen satt vi och velade över hur vi skulle göra.

Ja! Till slut så parkerade vi bilen och betalade parkeringsavgift ändå.

Nej! För att sen börja vela igen. Regnet öste verkligen ner och verkade inte ha några planer på att sluta med det. Nä, riktigt så trotsig kände jag mig nog trots allt inte så vi beslutade oss för att ta en tur på stan istället.

Ja! Så fort David startat bilen och börjat rulla ut från parkeringen så upphörde såklart regnandet. Nu fixade inte jag velandet mer så David fick stå för bestämmandet. Det blev en u-sväng och strax var vi tillbaka på parkeringen igen och sen var det bara att greppa vår väska och springa till båten för vid det laget (efter allt velande hit och dit) så var det bara några ynka minuter till avgång.

Dagen har varit jättemysig om än lite kall. Vi fick i oss god lunch på en helt okej restaurang med värsta lyxiga havsutsikten och Alvin har hunnit bada, leka i lekpark och hoppa i hoppborg så det var helt klart ett godkänt beslut att åka ut trots det tråkiga vädret.


Det blåste på rätt bra men David och Alvin trotsade även det och stod ute en del av båtresan.


Man kan inte kalla honom badkruka i alla fall. Jag och david satt på den öde stranden med jacka och långbyxor och småhuttrade men Alvin skulle promt ha på sina badbyxor och bada. Från början fick inte ens tröjan vara på men efter några riktigt kalla vindpustar så gick Alvin till slut med på att en tröja kanske inte var en helt dum idé.

dagens citat

Jag, David och Alvin sitter på mat och prat för att fika. Alvin har fått pannkakor med sylt och grädde och han ber David sätta sylten på pannkaksbitarna. Själv tar han itu med grädden.

-Jag "gräddar" pannkakorna, säger han och börjar smeta ut grädden :-)

lövskär

Just nu känns det som att jag inte gör annat än jobbar. Har nu snart avklarat min 5:e dag på rad och har några dagar kvar innan det blir några dagars ledigt. Så idag när jag hade några timmars ledigt på förmiddagen innan det var dags för jobb kände jag att jag behövde lite semesterfeeling så vi åkte ut till lövskär och spanade på båtar, badade fötterna och lyssnade på vågorna. Hur mysigt som helst och det var nästan så att jag önskade mig en egen båt, eller åtminstone möjligheten att få låna en båt då och då.


Massivs med båtar på rad och Alvin var hur nöjd som helst


lite läskigt var det dock att gå på bryggan till en början så Alvin upplyste oss gång på gång om att man var tvungen att gå försiktigt och att man inte fick ramla ner.

att kasta stenar i vattner är tydligen hur skoj som helst och kan roa en liten Alvin nästan hur länge som helst

 

lite småkallt i vattnet men vad gör man inte för lite semesterfeeling :-)


en tonåring i huset...

eller kanske en sjukling eller kanske helt enkelt en slutkörd liten 3-åring.

Jag är vaken sen en timme tillbaka, David är vaken sen en timme tillbaka men Alvin har fortfarande inte tagit sig upp ur sängen.

Han vaknade till för 1 timme sedan men ville inte stiga upp då. Han deklarerade att han minsann inte alls ville stiga upp, han ville ligga kvar hela dagen! och sen somnade han om och sov en timme till.



Sa jag förresten att hela familjen sov till 10 igår? :-)

Känner lugnet

I förrgår åkte Alvin iväg med morbror Thomas och  kusinerna för att hänga i mormor och morfars stuga i några dagar. När han har tänkt återvända hem vet jag inte men det ryktas om att dom återkommer till Luleå någon gång under nästa vecka. Han trivs i alla fall som fisken i vattnet och har inte ens tid att prata i telefon med mig.

Värsta storkillen blev han helt plötsligt. Ingen blöja, ingen napp, ingen nalle, ingen välling och åker iväg på semester utan mamma och pappa.

Jag och David känner i alla fall lugnet här hemma. Vi började med middag och bio igår efter jobbet och idag blir det nog en liten shopping- och fikatur på stan och mer planer än så har vi faktiskt inte för helgen. Jag hoppas i alla fall på strålande sol och klarblå himmel.

 

väderprognos för dagen

Jag befinner mig på Hertsön i Luleå - Alvin och David befinner sig i jakobsberg utanför stockholm.



Jag är inte det minsta avundsjuk - nejdå. Vem vill ligga ute i solen och ta sig ett dopp då och då för lite svalka när man faktiskt kan tillbringa hela dagen inomhus städandes? 

Det här med namn

Det kommer en bebis i november (och ja det är säkrast att den dyker upp i november och inte väntar till december) så innan november kan det vara bra att ha enats om åtminstone något eller några förslag på namn.

Tjejnamn tror jag hade varit rätt lätt att enas om men nu är vi ju rätt säkra på att det är en liten kille där inne så då blev det genast klurigare.

Alvin har efter att ha hört oss diskutera namn beslutat sig för att bebisen i magen heter Helge och han pratar ofta och gärna om bebis Helge. Helge är dessutom ett namn som både jag och David kan tänka oss så kanske blir det det.

Annars har jag snöat in på namn som innehåller bokstaven v. Jag vet inte riktigt varför men det känns som att det passar bra till Alvin. Mina favoriter med v är Vidar och Love men båda dom får tummen ner av David.

Tjejnamn som står högt på min namnlista är
Vera
Svea
Lilly
och så Davids favorit Viola

Nä vi får nog ta oss några funderare till innan vi lyckas enas om några förslag.

Ge mig mera jordgubbar!



Hela långa veckan har jag längtat efter jordgubbar.
Så vad passar då bättre än att avsluta jobbveckan..när jag dessutom är helt ensam hemma hela helgen...med att köpa hem en stoooor ask med jordgubbar.
Så såg min plan ut men tror ni att skit-Ica här på hertsön hade några vettiga jordgubbar. Nej såklart inte. Fanns endast några aksar med halvmosade mögliga bär i.

Så hem kom jag med en påse chips istället. Inte alls lika gott och absolut inte lika nyttigt men nu får dom duga för ikväll i alla fall.

RSS 2.0