snillet snackar

Citat 1:
Plats: Jag och Alvin promenerar hem från dagis.

Jag: Vad har ni ätit på dagis idag?
Alvin: Renskav, potatismos, morötter och sylt och det var JÄTTEGOTT (sagt av MrKräsen som alltid vägrar smaka på allt vad kött heter) Kan inte vi äta det hemma någon dag?
Jag: Ja det kan vi absolut laga någon dag
Alvin: Mmm...då måste vi fråga Ove om vi kan få kött av honom.
Eller så får vi köpa en pistol och några kulor.

Haha..jahapp. Jag som hade tänkt att vi kunde köpa kött men så enkelt skulle vi visst inte ha det.

Citat 2:
Plats: Morfar och Alvin ligger och läser böcker i kojan i lekrummet

Morfar: Det börjar bli dags för dig att sova nu. Men vi kanske kan sova här i kojan inatt.
Alvin: Nä det går inte. Jag måste ha pyjamas på mig och så måste jag ha min nalle och han är där uppe i min säng.
Morfar: Men du kan ju sova med mig. Jag kan vara din nalle
Alvin: Nä det går väl inte heller. Du är ju inte mjuk och prasslig

 


storfamilj

Vi lever som en storfamilj med 9 personer boendes under samma tak den här veckan och jag trivs som fisken i vattnet. Dock inte en storfamilj med två vuxna och 7 barn (då hade jag nog dött) utan 5 vuxna och 4 barn. Nästan så att jag måste gå och shoppa mig ett slott och hyra ut flyglarna till vänner ;-)

Förutom att jag trivs som fisken i vattnet så tokgillar både Alvin och Helge det här. Det finns alltid någon som har tid för dom och inte blir det ju sämre av att det är just Alvins stora idoler här i livet som bor hos oss. Edde och Gustav har dessutom änglars tålamod när det kommer till de små och busar gärna med dom. 

Det har busats, spelats kort, spelats TV-spel, käkats på restaurang och mysts framför en och annan film.

Helt underbar vecka! Dock en vecka med mottot fullt ös medvetslös. Det är inte många minuter man hinner sitta ner och ha tråkigt direkt ;-)


Edde och Gustav kör en wii-match när småttingarna hoppat isäng.


tavelpyssel

Idag har jag inte gjort mycket alls. Mest bott framför datorn förutom en minisväng ut i finvädret för att kika när Alvin åkte skridskor.

Nu är David på afterwork och båda kidsen sover och jag har återigen slagit mig ner med datorn i knät. Dagens photoshoppyssel har bestått av att tillverka tavlor på löpande band.



Dessa två (eller något liknande) ska få flytta in i Helges rum så fort jag fått upp tavellisterna där.


Helg!

Nu tar vi helg.


dagisdags

Min bebis ska börja på dagis om bara några få veckor. Här levde jag i tron om att vi hade läääänge på oss att förbereda oss (i min värld är det ju nästan en evighet till augusti) men så hux flux fick vi veta att han hade en plats från 5:e mars om vi ville.

Jag har ju inget i jobb i dagsläget och kommer knappast att få något förrän tidigast till sommaren så egentligen är det ju inga som helst problem att ha honom hemma till augusti. Men tänk om jag skulle få ett jobb som fortsätter efter sommaren då kommer Helge isf att slängas in heltid på dagis direkt och det känns jobbigare än att han får en lugn inskolning nu (som ju faktiskt kan få hålla på så länge det behövs eftersom jag ändå är hemma) och sen får köra med 15 timmar per vecka i någon månad innan han får ta ett långt sommarlov med David som då är föräldraledig. Det känns lättare, så så får det blir.

Ska bli riktigt spännande att se hur inskolningen går. När Alvin var liten var han jättesocial och hade inga som helst problem med att bli lämnad med personalen. Inskolningen tillbringade jag i en soffa läsandes en bok medan Alvin hängde med personalen och de andra barnen. Har på känn att det här inte kommer gå riktigt lika smärtfritt. Helge är inte direkt känd för att gilla nya människor (ja inte alla välkända heller). Han kör stenhårt på taktiken att stirra ned i golvet med en butter min så fort det närmar sig någon farlig typ. Dock verkar han gilla barnen (iaf dom som inte kväver honom i sina försök att kramas ;-) och leksakerna älskar han. Då är det bara personalen som behöver vinna hans förtroende nu alltså. Jag gissar på att dom kommer få jobba rätt hårt med det ;-)

Hur som helst är det nog alltså hög tid för mig att dra upp huvudet ur sanden och inse att 5:e mars är rysligt snart och börja planera och inhandla saker som kan tänkas behövas inför dagisstarten.


min goa lilla bebis börjar visst bli stor

Slängpuss på er

Helge önskar er alla en riktigt trevlig alla hjärtans dag!


happy monday

Det är riktigt synd att jag är så galet less på att vara föräldraledig för det är ju egentligen nu den riktigt mysiga tiden börjar. Visst hittar litet H på en del hyss om dagarna men samtidigt börjar han ju faktiskt förstå allt man säger till honom och dessutom lyssnar han på nej emellanåt också. Och inte blir det ju direkt sämre av att solen börjar visa sig om dagarna heller.

Idag är det måndag och alltså inget dagis för Alvin så båda barnen har varit hemma hela dagen och ändå så har jag lyckats storstäda nästan hela nedervåningen, handla och laga middag och det utan att en endaste gång ha ett litet H hängandes i mitt byxben. Båda barnen har roat sig själva, ibland på varsitt håll och ibland lekandes brevid varandra. Alvin håller sig gärna i närheten av mig och pratar och pratar och pratar fast det är faktiskt rätt trevligt att prata med honom, även om öronen kan bli lite trötta efter ett tag ;-)

Dagen rusade verkligen förbi och nu så här i efterhand så inser jag hur lyxig den egentligen har varit, om man nu får kalla en städdag för lyxig. För bara några månader sedan satt jag på min matta dag och ut och dag in med ett litet H i famnen som blev otröstlig om jag så bara började fundera på att röra på mig. Att försöka städa när jag var ensam hemma med honom var bara att glömma. Då fick man städa med honom på höften. Alvins humör var också lite si och så med vilket var helt förståeligt med tanke på hur lite tid och uppmärksamhet han fick och med tanke på att jag mest gick runt trött, småsur och med noll tålamod. Udag kan jag verkligen inte förstå hur jag överlevde den tiden med förståndet i behåll.

Idag har i alla fall alla varit på strålande humör hela dagen. Har nog faktiskt inte varit något gnäll alls från någon av dom små, eller från mig heller för den delen.

Lite vårfeeling i luften och glada barn gör allt för humöret!


Mina trollungar på väg till ica för att shoppa tacos


tiden rusar

tiden rusar verkligen iväg på helgen men sen kommer måndagen och det tar tvärnit. Måndagar är inte direkt en favoritdag här. Inget dagis för Alvin, teknikens hus har stäng, badhuset har inte extra uppvärmt i barnbassängen och jag vet att det är många dagar kvar tills det är helg igen.

Men helgen har i alla fall varit riktigt trevlig.
Fredagen bjöd på IKEA-besök för mig och Alvin. Jag fick strosa runt och shoppa i lugn och ro och Alvin tillbringade två timmar i deras lekland.


lite av min shopping

Lördagen tillbringade vi på stan. Först en fika och sen gick grabbarna och åkte isgroda i stadsparken medan jag strosade lite mer och shoppade upp lite av julklappspresentkorten.

Och idag har vi varit med finaste kusinerna till Leos lekland. En jättehärlig dag, speciellt för Alvin. Dom är en sån härlig trio och jag ser fram emot när Helge kan vara med och busa med dom.

Vi har egentligen inte gjort särskilt mycket alls. Mest tagit det lugnt (om än på andra ställen än hemma) och det har varit riktig riktigt skönt.


Helge han kan

Så här i förkylningstider har Helge lärt sig ett nytt trick. Han kan numera snyta sin näsa.
Bra va?
Ja det hade det ju förstås varit om han bara kunde hålla sig till att snyta den där näsan i papper. Nu struntar han faktiskt oftast i att alls hjälpa till med snytandet när man kommer med ett papper men däremot går det visst utmärkt att snyta sig i våra grytlappar, vagnens filtar och diverse kläder som han hittar här hemma eller varför inte direkt på en tröja som någon har på sig...så då vet ni anledningen om ni ser mig gå runt med värsta snorfläcken på tröjan. Lite extra kul för David ifall han missar en sån fläck och beger sig till jobbet ;-)
Fräscht värre verkligen!


Alla kunskaper är inte bra kunskaper ;-)


Senaste nytt

Här hemma händer det lite småsaker då och då på inredningsfronten. Absolut inga stora saker men en hylla här och en tavla där. Lite piff och puff helt enkelt.

Har haft en skänk i matsalen gjord av två Ikea köksskåp men vi har länge haft ett tredje skåp hemma som jag velat fram och tillbaka om den ska upp brevid dom andra två eller inte. För någon vecka sedan bestämde jag mig till slut för att det sista skulle upp också. Och uppe är det nu och bra blev det. Dock resulterade det i att den vita väggen ovanför skänken kändes lite extra kal. Så det fick klickas hem ett väggord från nätet.


Nu saknas bara lite skoj piff att ställa ovanpå skänken - tur att jag ska till Ikea på fredag ;-) Och sen skulle det inte skada om bordet kunde sådär lite automagiskt byta färg till svart eller möjligen vitt ;-)

Har även insett att jag måste fixa en ögonkakaotavla åt mig - kanske att placera stående på skänken. Okej att jag sa för inte allt för länge sen att jag inte alls förstod varför folk envisas med att ha dessa ögon hemma men man får väl ändra sig va? ;-) Får återkomma med bild om det blir en sån tavla och om den hamnar på skänken.

Helge 14 månader

En 14-månaders Helge börjar verkligen bli en egen liten personlighet, istället för bara en liten bebis.

Han är en kramgo liten kille med stark vilja som vet vad han vill. Han älskar bus och fullt ös och håller på att göra oss gråhåriga med alla galna upptåg. Spenderar mer tid klättrandes upp på saker än sittandes stilla. Säger inte ett enda ord på svenska men en hel massa på Helgiska.

-Skrattar så han kiknar och skriker höga glada toner när han är glad och gråter så tårarna sprutar eller skriker med hög arg röst så fort något går emot honom.

-Tycker att nästan alla okända människor (och en del kända) är hemskt läskiga.

-Kryper ofta upp i mammas eller pappas famn och lägger huvudet mot en axel och myser en stund.

-Går och springer som om han aldrig gjort annat och klättrar på allt som går att klättra på och även en hel del saker som inte går att klättra på.

-Äter som en häst och gillar allt...förutom färdiga puréburkar och mammas hemgjorda julköttbullar. Äter dessutom själv och vägrar öppna munnen om vi försöker mata honom.

-Ser Alvin som den stora idolen i livet och gör hela tiden likadant som honom och ska alltid ha precis samma sak som Alvin.

-Förstår det mesta man säger åt honom (även om han sen väljer att inte lyssna på det mesta) och älskar att hjälpa till. Han bär dagligen massor med kläder och filtar och placerar i tvättmaskinen.

-Sover äntligen rätt hyfsat på nätterna men envisas fortfarande med att ta morgon okristligt tidigt.

-Envis som synden och går minsann inte alls på våra försök att lura honom när vi vill få honom att tänka/fokusera på annat.

-Go och glad för det mesta och har faktiskt börjat lyssna på ordet nej någon gång emellanåt, även om hans minne verkar väldigt kort ;-)

Helt enkelt ett underbart litet H


RSS 2.0