Dagens citat

Alvin leker "gissa djuret" med mig. Det går ut på att han ska ge mig ledtrådar om ett djur och jag ska gissa vad det kan vara för något han beskriver.

Alvin: Den är jätteduktig på att höra och att lukta
Lisa: Hmmm..kanske en hund
Alvin: Näe det är fel
Lisa: Men kan du ge mig någon mer ledtråd?
Alvin: Den har horn
Lisa: Hmmm...*funderar så det knakar*
Alvin: och så bor den i Telia

Hahaha

Djuret var en noshörning och det var visst Kenya han syftade på :-D


Vår stora älskling som just nu har fastnat för programmet gissfulla grodan (eller gåtfulla grodan om den heter på riktigt) på SVTplay. Så nu leker vi gissningsleken om djur massor med gånger per dag

TRÖTT

Jag är så trött så trött så trött. Trött i huvudet och trött i kroppen. Jag behöver semester. Helge är 6 månader nu och krånglar fortfarande på nätterna, mer än vanligt dessutom de senaste nätterna. Dessutom tar han morgon före f-n, gärna redan halv 5 om han får bestämma och det får han ju faktiskt. Svårt att göra annat när han bara vägrar somna om vad man än gör. Och skulle Helge mot förmodan sova lite bättre någon natt så passar ju såklart Alvin på att ha någon mardröm eller ha kissat på sig i sängen eller något annat skoj just den natten just mitt i de timmar vi annars kunnat få ihop ett lite större antal sammanhängande timmars sömn. Förstå vilken tur att jag har David. Utan honom hade jag helt ärligt avlidit av sömnbrist. Nu tar han allt som oftast och kliver upp med mr Morgonpigg och jag får sova vidare till 7. Det blir alltså lite si och så med nattsömnen men gud så gott jag sover de där morgontimmarna när jag har sängen helt för mig själv och inte behöver bry mig om något barn.

Men just idag hjälper det inte att jag fick sova till kvart i sju och det hjälper inte att jag kom isäng redan 22 igår och kl 21 i förrgår. Jag är så sjukt trött ändå.

morgonpigg

Den som myntade uttrycket morgonstund har guld i mund hade uppenbarligen inte ett litet H i sin närhet. Igår slog han nytt rekord genom att ta morgon redan 4.15 så dagens 05.00 får nästan klassas som sovmorgon. I vilket fall så känns inte någon av dessa morgontimmar alls vidare värdefulla att få tillbringa vakna. Jag hade mycket mycket mycket mycket hellre sovit.



samtidigt känns det aningens svårt att vara sur en längre stund på en sån här liten gladskit.

Gårdagen var i alla fall riktigt trevlig trots tidigt uppvak. Alvin var iväg på kalas hos en kompis från dagis. Det var hans första "dagiskalas". Jag har länge väntat att det ska dra igång med kalas och nu verkar startskottet ha gått. David fick höra igår att nästa kalas verkar vara redan om två veckor så jag antar att det kommer rulla på med kalas nu var och varannan vecka. När Alvin fyllde 3 i september så hade han inget barnkalas (mer än att kusinerna och ömans var här förstås). Jag har medvetet avvaktat med att fråga om han vill bjuda dagiskompisar tills han själv efterfrågar det. Men nu efter gårdagen så har han börjat planera sin fyraårsdag och vilka han ska bjuda. Jätteskoj med kalasande enligt barnen rätt skoj enligt mig. Eller det är väl skoj så länge det det blir rimlig mängd kalas.


PiratAlvin redo för kalas

Vet ni vad vi sen gjorde igårkväll? Lagom till att vi ätit middag så försvann solen och det började storma och lite mörka moln hopade sig på himlen. Då gav sig familjen Waara/Karlsson till lövskär och tittade på båtar och kastade sten i vattnet. Andra kanske satt inne och myste med tända ljus nerkrupna under en filt i soffan men tydligen inte vi. När vi började prata om lövskär så var dock vädret fint men inte när vi väl kom iväg...men vad gör väl lite regn egentligen. Alvin hade skoj och det var rätt skönt med frisk luft och att se något annat än bara gatorna runt vårt hus.


Fredag

Fredag måste vara min absoluta favoritdag. David slutar ofta lite tidigare och man vet att man har hela helgen framför sig. Den här helgen har vi dessutom inte alls vidare mycket inplanerat. Alvin ska på sitt första "dagiskompiskalas" imorgon men utöver det blir det nog mest till att känna lugnet.

Idag däremot har jag inte direkt kännt lugnet. Började dagen med en förmiddag fylld av städning, varvat med att ta hand om mina två små förstås. Sen när huset kändes fredagsfint drog vi till affären för att fylla kylen inför helgen och efter det gick vi till dagis och plockade upp Astrid och Hilding för några timmars bus här. Sen har jag även hunnit med att baka (och äta) rabarberpaj och satt i mig lite lax och potatis och städat efter de 3 småttingarnas bus så att huset blev fredagsfint igen ;-)


En bukett rosor fick också följa med hem från affären idag. Jag och Alvin tyckte att vi var värda en sån som helgpresent efter allt städande och fixande.

Så nu sitter jag här i soffan och tittar på de snygga blommorna och väntar på att Alvin ska somna så jag kan ta mig en kopp te och lite mörk choklad och krypa upp i soffan framför någon (förhoppnignsvis) bra film.

BVC

Igår var det dags för BVC igen. Sist vi var där var för 2 månader sedan så det var lite skoj att gå dit och få en ny vikt och längd på honom. Vår lilla minsting är inte så värst liten längre. 6 månader gammal och 8750 g och 68,3 cm. En stor liten trollunge med andra ord. Dock är han faktiskt snäppet mindre än vad Alvin var vid samma ålder.

Förutom vikt och längd var det dags för omgång två av vaccinationen. Då barnmorskan inte lyckades ragga fram en till personal så fick det bli två stick efter varandra istället för ett stick i var ben samtidigt. Helge kunde dock inte brytt sig mindre. Första sticket reagerade han knappt över, han lekte vidare med sin leksak. Andra sticket gjorde nog lite mer ont för då började han gråta men 5 sekunder senare hade han glömt det hela och var sitt vanliga glada jag igen.

Inge biverkningar har vi stött på än så länge heller. Inge feber och han verkar inte ha det minsta ont i benen så vi får väl se om han klarar sig utan biverkningar denna gången.



Jag och Helge har lite tråkigt här hemma idag då regnet bara öser ner och storebror är med dagis nere på stan och firar förskolans dag så vi har passat på att försöka få till några bra Helgebilder.

kompisar

Skulle Alvin få välja själv skulle han gärna hänga med någon kompis all vaken tid. Dagishämtning har blivit lite mer spännande, man vet aldrig hur många barn man kommer hem med. Klurigast tycker jag att det är när Alvin bjudit hem någon av dagiskompisarna där jag inte känner föräldrarna så än så länge har vi inte haft med oss någon annan än välkända Astrid och Hilding hem men det är nog bara en tidsfråga.

Idag när jag klev in genom grinden på dagis så möttes jag av två hoppande, skuttande barn som ivrigt berättade att dom minsann skulle leka hemma hos Alvin.

Alvin- mamma Astrid ska följa oss hem idag. Hon får det.
Jag - jaså det säger du.
Astrid - Ja jag vill komma till Alvin nu och du får INTE säga nej.

Och Sofia fick vet att hon absolut INTE fick följa med.
haha...dom är bra söta.

Självklart fick Astrid följa med oss hem och för att göra det hela ändå lite roligare så tog vi med oss Hilding också.

mellanmålsdags för hela skocken :-)


tekniknörd

Jag har gått och blivit en tekniknörd.
När David beställde en ny TV inför flytten så passade han även på att klicka hem en squeezebox radio.
Jahapp gör du det, tyckte jag. Inte för att jag visste vad det var för något och inte kan jag påstå att jag brydde mig vidare mycket heller.
Dock påstod David att jag både sett och lyssnat på något liknande hemma hos Fia och Daniel.
Jahapp igen. Jag vet att jag sett någon svart liten radioliknande sak på deras fönsterbräda men mer än så vet jag inte.


Nu har vi våran nya fina svarta squeezebox hemma och jag kan bara säga att I am in love with it!
Jag kan alltså sitta i soffan och med hjälp av min iphone slå på vilken webradiostation som helst, eller varför inte dra igång några av alla våra mp3:or från datorn, tex lite mora träsk åt Alvin, eller lyssna lite på spotify. Jag kan höja och sänka volymen med min telefon och säkert kan jag göra massa andra coola grejer som jag inte lärt mig än. Nu tror jag nästan att vi måste önska oss en (eller varför inte två) till små svarta squeezeboxar att placera på andra ställen i huset.

Förutom det väntar jag nu på att sony ska komma med en TV-fjärrkontroll till iphonen så att jag även kan styra TV:n från mobilen.

Ändå att jag gillar den här utvecklingen!
och jag älskar min iphone!

Helge 6 månader

6 månader?!
Ja ni hör ju själva hur galet det låter. Bara ett halvår kvar till ett helt år. I min värld är han en sisådär 3 månader och det gissar jag att han kommer att få vara i ytterliga ett gäng med månader.

En sex månader gammal Helge

Har äntligen lärt sig att sitta själv (även om jag fortfarande gärna madrasserar med lite kuddar runt om honom) Han trivs allra bäst sittandes på golvet om han får sitta brevid Alvin och plocka lite med hans leksaker. Största favoriten just nu är nog att "bygga" duplo med Alvin.

Älskar att bada och har precis insett nöjet med att plaska järnet i badkaret. Han skrattar dessutom så att han kiknar om Alvin hjäper till att plaska.

Växer så det knakar och har nu storlek 74 i kläder. Inte så konstigt heller att han växer i raketfart med tanke på att han älskar att äta. Äter gärna mycket och ofta, i alla fall av ersättning, välling, gröt, majskrokar och fruktpureer. Mat däremot äter han en sisådär 5-10 skedar av innan han blir less. Men det går i alla fall bättre och bättre för varje dag.

Har fått ett litet risgryn i nederkäken vilket han inte alls tyckte var kul. Det var gnälligt, febrigt och ledsamt värre. Men nu verkar det värsta vara över i alla fall, för den här gången då alltså.

Är en social liten krabat som gillar när vi är iväg på äventyr eller när vi har besök här, gärna i form av barn. Med bara mig hemma så kräver han en hel del roande för att inte dö av tristess men med lite liv och rörelse runt honom så trivs han som fisken i vattnet. 

Kämpar frenetiskt för att ta sig framåt när han ligger på golvet men än så länge går det bara runt, runt, runt och ibland några centimeter bakåt. Manövrerar dock gåstolen som värsta proffset nu och med den tar han sig precis dit han vill. Har även lärt sig att fickparkera gåstolen vid kökslådorna så att han kan dra upp dom och rota runt efter spännande saker där i. Något säger mig redan nu att han inte kommer bli lika lättsam som sin storebror. ;-)

Har en hög röst som han inte tvekar att använda, varken som glad, missnöjd eller ledsen.

Sover som vanligt inte så värst bra. Somnar vid 19-tiden på kvällen och sover jättebra fram till 23 då han brukar få en flaska välling och somnar sen om igen. Men efter det är det några timmar med ett gäng med nappistoppningar innan han får mat igen vid 3-tiden. Och sen tar han morgon redan vid 5. Och på dagen har han precis börjat roa sig med ett gäng med halvtimmeslurar istället för som tidigare när han kunde sova bort 2-3 timmar på förmiddagen. och sen ytterligare en lång middagslur senare på dagen.

Älskar sin storebror och är på allra bäst humör när Alvin leker med honom. Dom flesta skratten kommer när storebror är i närheten.


Älskade lillebror

Life is good

En liten miss i planeringen gjorde att vi blev av med internet här hemma men det skulle bara vara för två dagar. En större miss av Lunet gjorde att vi ännu efter en vecka fortfarande inte har något internet. Det stör mig lite men bara lite för vem har egentligen tid att irritera sig över en sån sak när livet i övrigt leker. Solen lyser, det är varmt  och vi bor i vårt nya hus.

Nu känner jag i alla fall att jag inte orkar vänta längre med en liten blogguppdatering så nu får mobilen rycka in som modem en snabbis.

Först ut i dagens inlägg är en kort snabbresumé i bilder på senaste veckorna.

Vi har firat påsk här hemma med våra föräldrar, vi har grillat, grillat och grillat lite till, Alvin har fått sig en ny studsmatta som han verkligen älskar, Helge växer så det knakar och vill helst vara med hela tiden nu så han har även fått testa gåstolen på gården.

Förutom det har vi firat en jättetrevlig valborgsmässoafton, jag har fyllt år, vi har besökt miljögården och njutit av solen, vi har pysslat och haft oss här i huset. Lite småsaker nu och då och nedervåningen börjar kännas mer och mer hemtrevlig.

Lite bilder från huset kommer så fort vi har fått igång internet igen.

Sist ut i dagens inlägg får bli gårdagen.
Jag hade en riktigt riktigt trevlig dag igår. Mycket hektisk men galet nice. Började dagen med att städa och fixa inför ett mammafika här. Vet inte riktigt hur många vi blev här i slutändan men tror det landade på 8 mammor, 7 barn i ålder mellan 1,5 och 5 år och så 7 bebisar. Vi mammor fikade och pratade, småbebisarna sov, åt och spanade på världen och storbarnen lekte järnet. Och som om inte det räckte i aktivitet för en dag så hade vi även födelsedagskalas med middag och tårta här med Fia och co senare på kvällen.


Jag är som jag tidigare nämnt medlem hos buzzador och just nu har jag kommit med i en kampanj med Natusanprodukter så det kändes som ett givet tillfälle att dela ut det materialet på mammafikat.


madrass utlagd för småbebisarna och bordet dukat för fika nummer 1 :-)


Några av alla mammafiksbesökare


Bordet dukat för dagens andra bjudning


smarrig tårta

Idag har vi haft Magdalena här på lite födelsedagsfika men i övrigt har vi mest tagit det lugnt. Och imorgon kommer grabbarna bus med föräldrar hit för lite mer tårta så jag borde nog ta och hoppa i säng nu så jag inte är helt död imorgon.

 


RSS 2.0