Gravidångest!

Igår morse vaknade jag med en känsla av lätt illamående och genast kände jag hur hjälp-jag-kan-väl-inte-vara-gravid-ångesten slog sina klor i mig. Och nej jag är självklart inte gravid och att det ens var den första tanke som slog mig när jag kände illamåendet är rätt puckat med tanke på att jag sovit typ 2 milimeter från en kräkande Alvin hela natten.

Alvin är dock den enda som råkat ut för kräkningar. David och Helge har inte drabbats alls (än så länge i alla fall) och jag verkar ha klarat mig undan med lite illamående och noll i matlust och lite magknip. Eller ja det är nästan så att själva sjukdomen i sig känns som en barnlek i jämförelse med ångesten jag får så fort jag känner mig det minsta lilla illamående. Idag kan jag för mitt liv inte förstå hur jag har överlevt två graviditeter. Jag satt i soffan igår och kände hur jag känslomässigt transporterades tillbaka till allra första början av graviditeten med Helge. Hur jag kände då när jag satt i samma soffa galet illamående och insåg att jag bara var i vecka 6 och hade en halv evighet av illamående kvar. Ångest delux skulle man kunna kalla det. Nåja vanliga magsjukor håller ju som tur är inte i sig så länge utan passerar ju faktiskt oftast väldigt fort förbi.

Nu känner vi oss i alla fall friska här hemma så imorgon måste vi absolut ta oss utanför dörren. Både jag och Alvin klättrar lite smått efter väggarna efter två hela dagar instängda utan besök i vår småstökiga smått kaotiska (pga alla flyttkartonger) lägenhet.

Sen bjuder jag på en syskonbild från dagens projekt.

Idag har jag alltså bland annat roat mig med att försöka få till en vettig syskonbild vilket inte är det minsta lätt så det resulterade mest i en bunt med några halvbra bilder och ett helt gäng med rätt dåliga bilder.


Helge 4 månader

4 månader blev han den 13:e och sen dess har jag tänkt skriva ett inlägg men det har inte blivit av så det får bli en Helge 4,5 månad istället.

Vet vad han vill och har en HÖG röst som han inte tvekar att använda när han inte är nöjd.
Gillar att vara i famnen men ibland fungerar gåstolen eller matstolen också
Är tokigt less på vårat vardagsrum och knorrar så fort man ens funderar på att gå och slå sig ner i soffan med honom
Älskar när det händer saker och trivs som fisken i vattnet när vi är iväg hemifrån
Sover fortfarande riktigt riktigt bra i sin vagn och sin bilstol
Sover även bra i sin säng, med undantag av att han fortfarande envisas med att äta sjuttielva gånger per natt.
Är en morgonpigg liten rackare som somnar för natten vid 19 och tar morgon oftast redan vid 05.
Gillar gröt men med matpureerna går det lite sämre
Tycker det är rätt trist att vara ensam hemma med mig men skiner upp som en sol när Alvin kommer hem från dagis.
Ler en hel del och har nu även börjat skratta med ljud.
Har precis kommit på att saker man slänger ner på golvet kommer uppflygandes igen. Så här kastas det ner saker mest hela dagarna just nu.
Är som tur är varken en uttalad mamma- eller pappagris utan än så länge fungerar bägge två lika bra till allt.
Växer som ett ogräs och väger nu 7400 gram och  är 65 cm lång

Sen bjuder jag även på en kort liten filmsnutt på en tokigt söt skrattande liten Helge
 

11 kronor och en termosmugg rikare

och förhoppningsvis några gram fattigare.

Började dagen med att ta en långpromenad med Fia. Fick ett sms igår om att jag hade ett DHL-paket att hämta ut och tydligen ligger närmsta sådant ombud på örnäset så då fick vi snällt traska hela vägen dit idag. Inte helt dumt faktiskt med bara några få minusgrader ute och rätt mycket sol. Inte helt dumt heller eftersom jag fyndade en hel 50-lapp mitt på gångstigen. Med en extra 50-lapp i fickan bestämde jag mig rätt fort för att shoppa en snygg termosmugg på shell för sist jag var där spanade jag in att den kostar 79 kronor. Då tyckte jag att det lät lite mycket men nu när någon annan bjussade på 50 kronor så kändes det genast mycket mer prisvärt. Och extra prisvärt belv det när jag stod i kassan och han som jobbade där tyckte 79 kronor lät alldeles för mycket för en mugg.

"Äsch, den här muggen går ju inte att slå in automatiskt i kassan. Den är inlagd för 79 och det är ju galet dyrt."
Och så fipplade kassagubben med sin kassa ett tag och kom till slut fram till den trevliga summan 39 :-)

Så summa summarum så kom jag hem från promenaden med ett helt paket med finfina kläder åt Helge (DHL-paketet), 11 nya kronor och en snygg och praktiskt termosmugg. Och kanske även att jag förbrände en eller annan kalori på kuppen och blev av med några gram.

Nästan så att jag måste ta mig ut på en promenad även imorgon ;-)


min nya snygga termosmugg


Måndagsfest

Imorse vaknade jag inte med humöret på topp. Jag vet inte hur många gånger Helge vaknade under natten men fler än önskvärt i alla fall. Dessutom var han på väg att ta morgon redan vid 5 men efter lite mat, tusen nappistoppningar och en hel massa vyssjande och vaggande så somnade han till slut om och sov till 6.30.

För att göra mitt redan dåliga humör ännu sämre så möttes jag såklart av världens snöstorm när jag kikade ut genom fönstret. Kände direkt att jag var tvungen att hitta på något skoj idag för att göra denna måndag överlevbar. Så sagt och gjort så bestämde jag och Alvin oss för att ha måndagsfest för vem kan vara på dåligt humör när det är fest :-)

Vi började med att baka världens sötaste små prinsessmuffins.


hittade den här söta förpackningen på ICA för någon vecka sedan och kände att jag var tvungen att köpa med en sån hem.

Alvin var helnöjd. Han kunde baka nästan helt själv. Behövde bara lite lite hjälp av mig.

Först röra sen dekorera och slutligen äta :-)
Dock försvann en hel del av dekorationshjärtarna redan under tillverkningen av prinsessmuffinsen.

När bakningen var klar dukade vi bordet festfint och bjöd in Fia, Astrid och Hilding på fika.


skatanloppet 2011

Igår var det dags för skatanloppet på Alvins dagis. Jag fick äran att vara där och hejja på barnen i skidspåret. Jag blir liksom imponerad bara av att dom har ett skidlopp varje år för barnen så när man sen kommer dit och möts av en tänd grillstad, en älg som står och grillar korven, en hare redo att ge sig ut i skidspåret och en skata som ska följa de mindra barnen runt på en liten djurrunda så är det svårt att inte älska stället och pedagogerna.



Alvin deklarerade redan på väg dit att han minsann inte alls tänkte åka skidor. Han skulle springa runt djurspåret med de mindra barnen. Jag gjorde några tappra försöka att pusha honom till att åka men NEJ det var tvärstopp. Även fröknarna på dagis försökte få honom att åka men det verkade som en omöjlig uppgift. Men strax före start så sprang han själv och hämtade sina skidor och skulle visst åka..vad som fick honom att ändra sig har jag ingen aning om men jag är glad att han åkte. Han tyckte det var skitskoj och var riktigt stolt över medaljen han fick. Han deklarerade även här hemma (och igår på dagis) att han minsann vunnit loppet och iof gick han i mål först men det var enbart för att han valde den kortaste rundan ;-)

 
Alvin poserar med sin medalj och Astrid som inte hade några skidor roade sig med att gunga när de andra barnen åkte loppet.


haren i skidspåret

underbara helg

Helgerna känns ännu lite mer speciella nu när David börjat jobba på kontor istället för hemifrån. Förut hände det att vi tog en fika på miljögården en lunch eller att han slutade tidigare och jobbade ikapp på kvällen istället så att vi kunde ta en tur på stan eller gå ut och busa i snön en sväng med Alvin men nu när han är på jobbet så är han på jobbet och vi får roa oss själva här hemma.

Den här helgen har i alla fall varit jättetrevlig. Den började redan i fredags då Fia och Daniel bjöd på middag. Och Daniel han tar verkligen det där med matlagning mycket seriöst och är även seriöst duktig så man vet att man kommer vara galet mätt i en vecka efter en middag där ;-) I fredags bjöds det på helstekt älg, rotfruktsgratäng och svampsås och det var precis så tokigt gott som det låter.

Och idag har det varit underbart väder ute så efter lite långfrukost i soffan framför vasaloppet så packade vi picknickkorgen och begav oss till Hertsö kullar för lite madrassåkning. Helt ärligt så är det jätteskoj att åka madrass, jag blir som ett barn på nytt. Så har ni ingen åkmadrass redan så tipsar jag om att skaffa en.


observera hålet mellan madrassen och människorna på bilden med David och Alvin. Alvin siktade konstant på alla hopp han kunde hitta i backarna :-)

Dagens citat*2

Citat ett som egentligen inte är från idag utan från i fredags.
Jag och kidsen har precis kommit ut. Alvin lite småsur för han vill minsann inte gå ut. Direkt vi kommer utanför porten stannar Alvin till och tittar sig omkring

A: Titta mamma vilken vacker dag med fåglar som kvittrar och solen som lyser så fint.

Och sen var han hur glad som helst och hade nog kunnat stanna ute hur länge som helst.



Citat två från igår. Dagen började jättesoligt och fint men eftersom Alvin för länge sen blivit lovad Leos den här helgen så tillbringades förmiddagen där följt av lite shopping på stan. I bilen på väg hem från stan blir det alldeles molning, blåsigt och så börjar det snöa en hel massa. Ruggigt väder om du frågar mig.

A: ååååh...vad mysigt med snö. Jag måste nog gå ut och leka en stund.

Och ut gick han. En hel halvtimme lyckades han roa sig helt själv i snöstormen.

Tur att det är han som går på i ur och skur och inte jag för den där snöstormen såg inte det minsta skoj ut i mina ögon. I Alvins ögon stämmer nog ordspråket "det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder" jättebra.

matdags

Helge mumsar glatt vidare på sina små smakportioner. Än så länge har han "bara" smakat på havregröt och potatis- och majspure. Han gapar stort när skeden kommer nära munnen och han mumsar glatt i sig det som är på skeden men däremot så tycker han att en smakportion på typ 2 msk är lagom portionsstorlek för honom. Han är dessutom en social liten krabat som gärna sitter i sin matstol och äter när vi ska äta. Placerar vi honom i stolen utan mat när det är matdags för oss andra så blir han riktigt arg ända tills man tar fram något som han kan mumsa på.


Mars


RSS 2.0