impulsshopping

Igår lämnade jag och Fia sambos och barn hemma och drog iväg till Ikea. Hur skönt som helst med lite barnfri shopping och med tanke på att vi åkte hemifrån strax efter nio och inte kom hem igen förrän vid 18.30 så var det nog även riktigt tur att inga sambos var med. Hade kunnat bli gnälligt värre annars ;-)

På min shoppinglista stod det inte så mycket uppskrivet. Skulle mest ha lite småplock som nya kuddar, tygmat åt Alvin, värmeljus, en pall och lite annat sånt smått. Hem kom jag med en del småplock (tyvärr ingen tygmat åt Alvin för den var slut) och en SÄNG!!

Strax efter att vi kommit till Ikea fick jag höra att det var gratis hemkörning (även till Luleå) om man handlade för mer än 3000 kronor och med tanke på att vi länge sagt att vi behöver en ny säng så tog jag och impulsshoppade en. Bara sådär. Förstå vilken grej för veliga lilla mig att lyckas med det. Det krävdes dock en sisådär miljoner samtal till David innan jag lyckades bestämma vad vi skulle ha och att jag verkligen skulle shoppa det.

En sådan här blev det

och den ska även kompletteras med en sådan här vid nästa besök

den var tyvärr slut nu men det betyder ju bara att det snart måste bli ett till ikeabesök och det är ju inget jag direkt sörjer ;-)

det här med kläder

När det kom till klädtips inför dagisstarten så hade personalen egentligen bara två saker att säga; många ombyte och ull.

Barnen kommer få ha sina vanliga kläder när dom är inne men så fort dom ska gå ut så är det ull som gäller. Ullunderställ och ullstrumpor i understa lagret.

Synd då bara att att ullunderställ oftast är så attans tråkiga och ändå så attans dyra. Okej med dyra kläder om dom åtminstone är snygga. Men dyrt och tråkigt är inte alls skoj ju. Ett lite roligare set har jag i alla fall hittat...av märket Molo ofcourse ;-) Ett sånt har fått flytta hem hos oss men med tanke på den andra viktiga klädpunkten (många ombyten) så känns det som att jag måste hitta ett till underställ i ull.Bilder lånade från www.matadorkids.se

Förutom det har även en snygg Moloryggsäck fått flytta hem till oss. Alvin måste ju ha en egen söt liten ryggsäck nu när han ska ut på massor med små äventyr i skogen.

bild från www.luckylittleme.se


i ur och skur

Hahaha. Egentligen kan jag inte annat än skratta åt min (och Fias) tidigare ångest och oro. Man kan tycka att vi som utbildade förskollärare (eller ja även utan utbildning borde det vara självklart) borde förstått från början att ingen vettig (knappt ens en ovettig) pedagog skulle låta något barn varken frysa ihjäl, svälta ihjäl eller ens behöva gå gråtandes en hel dag pga av ovilja mot att vara ute.

Självkart har min ångest släppt efter föräldramötet och jag skäms nästan lite över min tidigare oro. Pedagogerna känns hur bra som helst och lokalerna är verkligen urmysiga och hela deras verksamhetsidé känns genomtänkt och bra. Lite extra kär blev jag i den stora vita kaminen mitt i det stora rummet och den framtida grillkåtan som förhoppningsvis ska stå på gården inom en inte alltför avlägsen framtid.


Här på gården kommer Alvin att få vara ute om dagarna och utforska allt vad naturen har att erbjuda. Dessutom kommer han att få packa sin lilla ryggsäck med liten matsäck och gå på utflykter titt som tätt och han kommer få lära känna figuren knytte. Han kommer få grilla, dricka ur kåsa, lära sig om kompostering, granska maskar på nära håll, rida på trähästar från miljögården, åka skidor, åka skridskor, ha samling vid grillplatsen sittandes på världens sötaste små trästubbar och massor med annat skoj.

Nu ser jag fram emot nästa vecka då inskolningen drar igång.


ångest

Åh vad jag är velig. Jag har återigen börjat få värsta ångesten över att flytta Alvin till nya förskolan. Inte för att jag har något val längre då hans gamla plats är uppsagd from 31/8 men ångst har jag ändå. I somras när vädret var fint, Alvins (och våran) favoritfröken Maria hade blivit uppsagd och vi fick veta att de två barn som Alvin lekte med mest på hans avdelning skulle sluta så kändes allt jättebra men nu när hösten har kommit med regn och rusk och Alvin har hittat sig en ny bästa kompis (hans egna ord..och han pratar om denna pojke varje dag) i 5-åriga Elias som just skolats in på hans avdelning så kommer ångesten krypandes igen. Lite extra jobbigt känns det när jag går med Alvin till förskolan och han i stort sett varje gång säger "visst ska vi vara inne och leka nu?" och "jag tror alla barnen är inne"

Tänk om det visar sig att han inte alls trivs med att vara ute hela dagarna. Tänk om han blir ledsen varje dag för att han inte får vara inne något och leka med lego, pyssla, spela spel och läsa böcker. Tänk om han vägrar äta för att han inte tycker att det är någon bra idé att sitta ute i höstmörkret med jacka och mössa och pilla i sig mat.

Ikväll är det i alla fall föräldramöte på nya förskolan och jag hoppas, hoppas, hoppas att pedagogerna ska visa sig vara riktigt bra och att dom kommer säga massor med bra saker som får mig lugnare igen.

Nu hoppas jag att jobbdagen går snabbt så att jag får gå på det där föräldramöte snart.

Sommarens glassfester

Jag har tidigare nämnt att jag kom med i Hemglass buzzadorkampmanj vilket innebar en himlans massa glass i vår frys. Vi har kämpat på bra i sommar för att tömma frysen på glass och vi har haft många vänner och bekanta som hjälpt oss med den uppgiften. Dock är det fortfarande en hel del kvar men nu har jag lämnat in slutrapporten så då passar jag på att bjuda på ett litet kollage från några av sommarens glassfester.


Leksaker

Nu är det nästan så att jag önskar att jag var liten igen. Har hittat världens tuffaste träleksaker. Vem skulle inte bli överlycklig av någon av dessa:

 

Bilder lånade från http://www.kidelin.se/sv/artiklar/varumarken/kidkraft/index.html

Jag hade lätt köpt en av varje till Alvin i födelsedagspresent om det bara inte hade varit för det faktum att priset inte alls var lika fint som produkterna i sig ;-)


Dagens citat

Alvin sitter på toaletten och kissar

A: Mamma visst åker kisset ner i avloppet sen när jag spolar?
L: Javisst gör det det.
A: Vart åker det sen?
L: (mycket trött och inte alls på vidare pedagogiskt humör) Det åker bara ner i avloppet.
A: Nä mamma, det spolas ner i avloppet och rinner sen gennom ett rör och sen ett rör till och ett rör till och ett rör till och sen åker det till reningsverket.

tandläkaren

För två veckor sedan kom det ett brev i brevlådan adresserat till målsman för Alvin Waara. I brevet stod det "Vi har bokat en tid åt dig till vår tandhygienist onsdag den 11:e augusti kl 13.40..."

Med tanke på den shyssta felskrivningen funderade jag på att ringa och höra med dom om det var okej för mig att ta med Alvin på besöket ;-)

Nu gjorde jag inte det och Alvin var självklart med och det gick (trots mina farhågor med tanke på trotsmonstret) superbra. Alvin satt lydigt i stolen och gapade när han blev tillsagd att göra det och bet ihop när han blev tillsagd att göra det. 20 tänder har han skrapat ihop nu och alla var visst jättefina och inga hål som tur är.

Efter det passade jag och Alvin på att ta en tur till stan där Alvin shoppade sig en blixten mcqueen tröja (ja nu är det kört på riktigt) och jag shoppade fleecekläder och skor åt honom att ha till hösten när det är dags för nya dagiset.

MrTrots

Det är någon som kommit och tagit mitt barn och lämnat ett litet trotsmonster här istället.
Jag förstår ingenting. Går mest omkring med hakan vid golvet och undrar hur tusan han kommer på allt.

Det testas gränser nu och helt ärligt tror jag att jag kommer bli gråhårig på kuppen. Sätter han fötterna på bordet (ja var tusan han nu fått det ifrån, så har han aldrig gjort förr) och jag säger att man inte få ha dom där så testar han om det är okej att han har dom 1 milimeter från bordsytan eller kanske 2 eller 3. Ja vart går helt enkelt gränsen?

Igår vid frukost kastade han en bit limpa tvärs över bordet (återigen var min haka nere på golvet. Kasta mat...är han galen eller vad är det frågan om?) Jag blir arg och han kommer då på att han ska spotta på bordet (Ööööh...nu är jag helt övertygad om att någon stulti mitt barn och ersatt honom med någon annan) Han åker självklart ner från bordet och blir utan resten av frukosten. Här varken kastar vi mat eller spottar. Sådana skumma fighter har vi mest hela dagarna nu för tiden så nu gäller det att välja vad man ska bråka om och vad man kan låta passera.

Det här resulterade igår i att Alvin gick till dagis i t-shirt och shorts och ingen kofta trots att det bara var 14 grader ute. Vem orkar bråka om vilka kläder han ska ha på sig när han sekunden innan spottat på bordet?


älskade lilla skitungen iklädd nya favoritkläderna (en av kusinen ärvd s.k fotbollströja och ett par ärvda fotbollsshorts)
Tur att han är söt som socker och levererar det sötaste kommentarerna hela dagarna igenom också.

jobb

Nähäpp. det blev visst inte ledigt efter den här veckans jobb. Får slava på september ut. Skönt med något att göra och nice med lite extra pengar. Måste dock säga att jag inte var riktigt beredd på den.
Nu återstår bara att försöka lösa pusslet med mina oregelbundna jobbtider, dagis öppettider och Davids stockholmsresor. Inte ett helt lätt pussel att lösa kan jag tillägga. Men det lär ju lösa sig på ett eller annat sätt, är ju inte allt för många veckor det handlar om.

Vill ha

okej det är bara att konstatera att det är nästintill livsfarligt för ekonomin att jobba helg. Just nu är det galet lugnt och jag har hunnit surfa runt på massa sidor och hittat hur mycket som helst som jag vill ha. Attans att jag fyllt år nyligen.

Ikea har visst kommit med lite nyheter och som vanligt är sakerna löjligt billiga där.
De här sakerna skulle jag inte tacka nej till

Bilderna lånade från ikea.se

Så Fia..jag tror vi måste ta en tur till Ikea någon helg här framöver ;-)


RSS 2.0