2011

Ett Gott Nytt År önskar jag er Alla!


Bild tagen idag vid förskjutningen (innan Alvin somnade)

oh no

Två dagar
Två par byxor
Två hål



Nu är det visst slut på den rolia klädshoppingen till Alvin, i alla fall när det kommer till byxor. Eller så får vi satsa på knäskydd på heltid ;-)

Grabbarna bus

Idag är det jättehärligt väder här. Bara några få minusgrader och inget snöande.
Så vi passade på att gå ut och härja med kusinerna



Nu är vi redo för nyårsfirande :-)

plötsligt händer det

sägs det i alla fall. Dock inte här.
Verkar inte vara någon idé för mig att köpa några lotter inte.
Igår efterfrågade jag lite tur men det fungerade inte.

Vår natt inatt.
23-01.30 Alla sover hyfsat bra (endast lite småbök från lilla H)
01.30 Lilla H vakna för lite mat
02 Alvin vaknar och säger att han har ont i foten (krävs en timmes vaggande och masserande av fot innan han sover igen)
03 Alla somnar igen
03.15 Alvin vaknar på nytt och säger att han har ont och är törtstig
03.30 lilla H vakar för mat
05 Alla sover igen. Efter diverser lästa sagor, lite tv-tittande på telefonen, lite vaggande och masserande
06.30 lilla H vaknar för mat
07-09 Alla sover hyfsat bra men sen är det visst morgon.

Iphone och svtplay är i alla fall the shit! När Alvin var som mest ledsen inatt så tröstades han bäst av att få ligga i min famn och kika på barnprogram på svt-play i iphonen.  Och jag kunde dessutom småslumra lite.

Nu hoppas jag helt enkelt inte på mer tur till nästa natt. Jag KRÄVER en bättre natt. I need some sleep!


våra små nattstrulare. Tur dom är söta som socker.

Nattliga magproblem

Inatt har lilla H haft problem med magen
Det har kämpats, stånkats och pruttats och jag och David har inte sovit många minuter. För att göra det hela lite roligare så vaknade dessutom Alvin vid 5 och skulle stiga upp och äta pannkakor. Han blev sen galet ledsen när han inte fick det och deklarerade att han minsann inte kunde sova mer. Gah!
Som tur var somnade i alla fall Alvin om och sov till halv åtta men då fick jag snällt kravla mig ur sängen och servera frukost, självklart i form av miniplättar.

Just då önskade jag att jag vore en stor kaffeälskare för jag kan tänka mig att en stor kopp kaffe hade suttit fint i ett sånt läge. Jag fick dock nöja mig med en kopp varmt te. Inte det minsta uppiggande men skönt med lite värme.



Ett stort bajslass senare så var Helge återigen nöjd. Vilket lett till att han sovit bort i princip hela dagen nu och med lite otur tänker vara vaken även nästa natt. Jag håller tummarna för tur istället. Jag behöver soooooova.


Dagens citat

Vi sitter vid middagsbordet och pratar om vad Alvin gjort hos Bengt och Annelie och Alvin berättar att dom hade en låååååång hall som man kunde köra sina bilar i.

A: man kan också kalla det för långidor (tydligen alvins ord för korridor)
L: ja det kan man. Men hur vet du vad en korridor är, vart har du lärt dig det?
A: Jag vet ALLT


Alvin allvetare ;-)


Julafton

ur Helges perspektiv



Han var i alla fall schysst och sov sig genom hela julbordet så vi andra fick äta i lugn och ro.

Julafton

Julafton började traditionsenligt med en tur till badhuset och tomten var i vanlig ordning där och delade ut små paket till alla barn när dom badat färdigt. Vi vuxna fick nöja oss med glögg och pepparkakor vilket inte är fy skam det heller.



Sen blev det såklart Kalle (som jag väl såg max 10 minuter av. varje år tror jag att jag vill se den men några minuter in i programmet blir jag så less att jag inte orkar sitta kvar) och efter det tröck vi i oss godmat tills magarna nästan sprack och det kändes som att vi inte skulle kunna äta mer det här året. (Vilket vi såklat ändå gjorde för när fikat ställdes fram sisådär en timme senare så orkade vi trycka en massa fika också)

Sen kom ääääntligen tomten. Frågar du Alvin så var det en attans seg tomte. Alla julklappar hade placerats ut under granen redan den 23:e och efter det fick vi ha samma lilla konversation med Alvin om och om igen tills tomten kom.

A: Jag gillar julkappar (sagt med en liten ynklig stämma och med stora hundögonen påkopplade)
L (eller D) Alla gillar julklappar men det är först imorgon det är julafton.
A: Men jag orkar inte vänta till julafton. Det är sååååå länge kvar (sagt med ännu ynkligare stämma och gärna toppat med lite låtsasgråt)

Och dom få meningarna kördes om och om och om och om igen tills tomten äntligen kom.


Alvin sträcke glatt upp handen (här med lite hjälp av morbror) när tomten frågade om det fanns några snälla barn och kramar delade han gärna ut åt tomten som var så snäll och kom med massa paket.

Och tomten var verkligen givmild i år. Han kom med hur många paket som helst. Alvin fick brandbilar, polislego, playdoh-spel, en cd-spelare, lite kläder, småbilar och en åkmadrass och tydligen var det inte bara Alvin som varit snäll i år. Jag och D fick också massa finfina paket.

Alvins kommentar sent på julaftonskvällen var dock bäst.

Vi satt och pratade om hans julklappar och då säger han:
A: Det enda tomten glömde som jag jättegärna ville ha var en ficklampa.
L: En ficklampa?
A: Mmmm en liten ficklampa som inte lyser så starkt

Jahapp..så mycket för dyra leksaker när det enda han egentligen vill ha är en ficklampa.
Tur att morfar hade en liten ficklampa som inte lyste så starkt i sina gömmor så Alvin kunde få sig en sån också :-)

julpyssel

Eftersom vi tydligen inte tyckte att vi hade nog att stå i de två dygnen vi hann med i Luleå mellan julfirandet i stockholm och julfirandet i gällivare så beslöt vi oss för att fixa ihop små julklappar till Alvins underbara dagisfröknar (eller förskolepedagoger om man ska vara politiskt korrekt).


små burkar med nybakade saffransskorpor


dan före dan före dan...

...och så några sådana till (i lördags) firade vi lite jul i stockholm.
Vi började helgen med att kika på NK:s julskyltning och lite julmarknad i gamla stan sen blev det julfirande i jakobsberg med god mat, trevligt sällskap och riktigt fina klappar.


Vad kan det vara i paketet....?



En BYGGKRAN :-)


Nu är vi i ordentlig julstämning och har precis tagit oss till Gällivare där förberedelsen är i full gång för lite mer julfirande.
I love christmas!


Borta

December är en riktigt bra shoppingmånad. De flesta webbutikerna kör med julkalendrar men nya roliga erbjudanden varje dag. Det har blivit en del shopping för mig och en av favoriterna är denna småfolktröja.



Dock har den efter endast en användning lyckats försvinna. Jag sörjer lite här och David roar sig med att tycka att jag är töntig. Det är ju bara en tröja enligt honom. Men det är faktiskt inte bara en tröja...det är en ursnygg småfolktröja som dessutom shoppades med riktigt bra rabatt.

Hur den har lyckats försvinna kan jag inte riktigt förstå. Alvin hade på den på lördag för att sen byta om till pyjamas på kvällen och efter det har den försvunnit. Antingen har någon öppnat vår väska på Arlanda och snottat den (dock bara den från vår alldeles överfulla resväska) eller så har Alvin pillat in den på något skoj ställe där vi kan hitta den någon gång lagom till att den inte passar längre.


Alvins ordbok

Här kommer några bra-att-ha-ord från Alvin så här i juletider.

"Jula" - att julpynta
"Smällerier" - fyrverkerier

och kan ni gissa vad som är taggigt och mjukt?

julgranskvistarna såklart ;-)

i ur och skur

Imorse när jag vaknade och kikade på termometern och den bara visade -3 till skillnad mot sista dagarnas -21 så blev jag glad. Insåg dock rätt snart att det nu istället var värsta snöstormen ute.



Kändes inte alls lockande att gå ut och jag funderade för en sekund på om jag skulle ha Alvin hemma från dagis idag så skulle både jag och han slippa gå ut. Tänkte dock att dom säkert inte skulle vara ute så länge på dagis med tanke på stormen så han fick gå ändå eftersom tiden här hemma behövdes för packande och städande inför stockholmsresan.

När ska jag lära mig att Alvin är ett barn som älskar att vara ute och det jag klassar som skitväder i många fall är det Alvin klassar som riktigt skoj väder? Efter dagis berättar nämligen Alvin glatt att han varit ute heeeela förmiddagen och haft jätteskoj. Alla andra hade minsann gått in efter ett tag men han och Viktor hade tyckt att det var så skoj med snöstorm så dom hade stannat kvar ute ända fram till lunch.

Tur att det är Alvin och inte jag som går där på i ur och skur ;-)


trollungen ute i snön


shopping

För ett tag sedan var Emma till danmark för att shoppa Molo till galet trevliga priser. Som tur är för mig så är Emma även galet snäll så hon hjälpte mig att spendera lite av mina pengar också där.

Hem kom en hög med underbara kläder.

hela högen med snygga molosar..minus några plagg som redan börjat användas


Lucia

Det blev ingen luciamorgon i TV-soffan i år.
Istället ställde vi klockan på 6.30 för att kunna infinna oss på dagis en timme senare. Ur och skur innebär även luciafirande utomhus. -21 stod termometern på när vi vaknade men trots det så var det jättemysigt. Det var alldeles kolsvart ute och på dagisgården hade dom tänt en stor eld och placerat ut ett flertal marshaller och sen bjöds det på luciasånger, rykande varm glögg, hembakta lussebullar och pepparkakor.

Vår alldeles egna lilla envisa tjuris vägrade dock stå med dom andra barnen och sjunga. Han tog plats brevid oss i publikskaran istället.

Bilder hade jag gärna bjudit på men med tanke på att det var kolsvart ute och alla barnen har massvis med reflexer på sina overaller så valde vi att lämna kameran hemma. Istället får ni nöja er med mina två små tomtenissar fotade här hemma för någon dag sedan.


dagens

Dagens outfit på småttingarna

Alvin i tröja från småfolk och mjukisjeans från kameleont design


Helge i suit från Ej Sikke Lej


Dagens mysigaste
Tog en promenad med Fia och minisarna efter dagislämning idag och efter det hamnade vi på miljögården för lite fika. Var dock fullt där så vi fick gå upp till övervåningen och fika. Det var som att hamna mitt i en tomteverkstad. Satt små söta tanter lite här och var och pysslade, flera med tomteluvor på. Fick dessutom fika i lugn och ro utan bebis i famnen då självaste tomtemor lånade Helge och roade honom medan jag smaskade hembakat gofika.

Dagens shopping
Har ett tag nu funderat över om vi kanske borde skaffa en syskonvagn. Känns som att det kan vara bra att ha, åtminstone de två dagar per vecka som Alvin inte är på dagis. Idag fick vi dessutom veta att David någon gång efter nyår kommer att börja jobba i andra änden av stan (istället för hemifrån) och då kommer ta bilen så gott som varje dag så då slog vi till och shoppade en phil and teds sport syskonvagn från blocket. Den står nu i vårat vardagsrum och ser snygg ut. Enda problemet är att vi inte har en susning om var vi ska förvara den. Vår miiiiinililla hall är redan fylld av våra andra två vagnar.


3 veckor

Tiden rusar fram och idag blir lilla H 3 veckor. Helt galet ju. Känns som max 4-5 dagar sedan vi kom hem från BB.
Allt går fortfarande bara fint här hemma och inatt bjöd Helge dessutom på massor med timmars sömn. Han vaknade bara för mat två gånger och sen somnade han snällt om. Det tackar vi för.

I tisdags var David och Helge på BVC så nu vet vi att han går upp i vikt som han ska (vilket vi iof visste innan också men tydligen borde man gå till BVC då och då ändå). Han vänger nu (eller snarare i tisdags) 3790 gram och mer vettig information än så fick inte David med sig hem.

Behöver jag nämna att vi tackade nej till ett besök även nästa vecka och istället bokade in nästa tid om två veckor ;-)

David försökte även göra sitt bästa för att få ut något vettigt från besöket. Normalt kommer vi in, väger och mäter och svarar nej på frågan om vi har några funderingar och sen går vi hem och besöket har totalt tagit max 2 minuter men nu hade David två frågor på lager.

David: Helge har väldigt torr hud. Vi försöker smörja dagligen med olja och locobase men det verkar inte bli bättre. Har du några tips?
BM: Nej. Olja och locobase är bra. Ni verkar ha koll på det där.

David: Han har även lite problem med hård mage. Han äter ju ersättning så vi har testat bifidus och lemolac men inget fungerade så nu har vi bytt från babysemp till nan och det verkar lite bättre men inte helt bra än. Har du några tips om vad vi kan göra?
BM: Nej ni verkar ju kunna det där.

Som sagt så behövs det nog inte besök där varje vecka.

Hon blev dessutom helt dumförklarad av oss när hon frågade om David ville ha med D-dropparna hem redan nu (man ska tydligen börja med dom när barnet är en månad) för nästa besök vi har är ju först den 14:e december och Helge blir ju en månad den 13:e december. David tackade nej till att ta hem dom nu så Helge lär väl bli skadad för livet när han inte får börja med dropparna förrän vid 1 månad och 1 dag ;-)


Sin 3-veckorsdag till ära så bjöd Helge på sitt livs första rullning. Han gillar inte att ligga på mage och träna nacken så det löste han lätt genom att fort lära sig att rulla från mage till rygg.


RSS 2.0