BF

Dock inte som i Beräknad Födelse utan som i Barn Fritt. Helgen som var blev riktigt lugn och skön här hemma.

Fredag: Inte nog med att det var Fredag, det var dessutom min sista jobbdag, löningsdag och Alvin åkte till mormor och morfar med kusinerna. Vi firade med att gå ut och äta efter jobbet och sen däckade jag i sängen före 22 :-) Så kan det gå när man är höggravid och småbarnsförälder.

Lördag: Lite shopping, lunch på stan och allmänt slöande på dagen och sen bjöd Sofia och Daniel på supergod plankstek till middag följt av kladdkaka och filmtittande på kvällen.

Söndag: Husvisning, fika på stan och sen bus med Alvin som kom hem redan vid 15.

Helt perfekt helg med andra ord.

Bjuder även på en bild på Alvin

bättre sent än aldrig

Nu har det varit tyst här på bloggen ett bra tag. För snart två veckor sedan råkade jag dra ur strömkabeln ur vår bärbara (som för övrigt inte är så vidare bärbar längre då batteriet gett upp för länge sedan) och det innebär att det krävs typ en 3 omstarter innan datorn går igång igen. Det har jag inte orkat ta tag i förrän idag...kan vara så att jag fick nog av datortid på jobbet.

Nu har jag i alla fall jobbat sista dagen för den här gången. Lite tråkigt men samtidigt rätt nödvändigt. Mina fogar gillade inte alls att sitta på en kontorsstol i 8 timmar per dag. Mina fogar gillar för övrigt ingenting just nu. Tur att det inte är allt för länge kvar. Som vanligt har jag lite dålig koll men efter en snabb titt i graviditetskalendern på familjeliv så fick jag veta att jag är i vecka 33 nu och det känns ju rätt överkomligt.


Dagen idag

Dagen började såklart med paketöppning i sängen.


Mera fordon. Denna gång i form av en gaffeltruck.

Sen var det dags för dagis och knytteutflykt så ryggsäcken packades och vi gav oss iväg. Vi kom iväg lite sent eftersom det var en viss liten kille som hade svårt att slita sig från sin nya gaffeltruck. Men med tanke på att dagis ligger hyfsat nära och vi ändå hade 15 minuter på oss så kändes det lugnt.

I alla fall ända tills vi kom ut genom dörren och Alvin fick syn på en mask på backen.

Förstå hur många maskar det låg längs vägen till dagis. Regnet hade öst ner hela natten så varenda liten mask på hela Hertsön hade ju krupit upp på asfalten och såklart var Alvin tvungen att spana riktigt nära på varenda en.

Efter dagis fick vi besök av Sofia, Astrid och Hilding. Vilket var väldigt tur för oss. Alvin hade nämligen beställt tårta till efter dagis och det kändes lite småjobbigt att sätta i sig en hel tårta på 3 personer men nu fick vi hjälp att smälla i oss den.


Alvin och Astrid leker lite, bråkar lite, leker lite, bråkar lite...and so on. Hilding skrattade mest och passade även på att käka lite smålego.

Sen fick Alvin även paket och det trots att kalaset egentligen inte är förrän på lördag. Bortskämd liten kille tror jag allt.

Värsta glada minen när han ser att paketet är fyllt av massa små byggare bob maskiner.

Nu sover Alvin sött i sin säng tillsammans med alla de små söta maskinerna. Tror jag får gå och plocka ur dom ur sängen innan jag lägger mig. Känns som att det kan bli lite onödiga uppvak inatt annars.


Alvin tre år

En treårig Alvin

Är
för det mesta glad och nöjd med livet

Har
många funderingar och gillar att prata om och diskutera om saker.

Har
ett stort och varierat ordförråd även om en del ord inte uttalas korrekt

Gillar
att hjälpa till hemma och är mycket förståndig

Somnar
vid 20-tiden på kvällarna och vaknar mellan 7 och 8 på morgnarna. Envisas dock fortfarande med att vakna 1-2 ggr per natt och slutar oftast natten i våran säng.

Har
slutat med napp, nalle, blöja, välling och sover inte längre middag.

Är
för tillfället väldigt intresserad av siffror och ägnar stora delar av dagarna åt att räkna allt runt omkring honom.

Är
fortfarande lite skeptisk till ny mat men det går bättre och bättre och nu händer det alltid då och då att han smakar på något nytt.

Är
helt tokig i allt som har med fordon att göra

Älskar
att vara utomhus och trivs jättebra på sin nya i ur och skur förskola.

Gillar
inte längre att se på TV eller film men lyssnar mer än gärna på sagor.

Kan
sitta och leka med sina legobrandbilar eller sina plastfordon själv långa stunder.

Har
nyss börjat leka med sina leksaker på ett nytt sätt. Nu berättar han hela tiden en historia och leksakerna pratar med varandra. Hur härligt som helst att sitta och lyssna på hans historier.


finaste 3-åringen

Stort grattis på din alldeles egna dag älskling!

knytte

Alvin har fått ett brev från Knytte.



Imorgon är det alltså dags för alla 3- och 4-åringar på dagis att få ge sig ut på sin första skogsutflykt för att träffa nyckelpigan Knytte. Med sig ska dom ha varsin liten ryggsäck innehållandes en frukt, en liten smörgås och något att dricka. Alvin tycker att det ska bli hur spännande som helst.

Jag fortsätter att vara helnöjd med nya förskolan. Varje dag kommer Alvin hem och berättar om massa spännande saker som dom gjort som tex; byggt ett bo till igelkotten, målat pinnar till skatans bo, varit på skogsutflykter och byggt kojor, spanat på småkryp, hälsat på en groda. Jag som var orolig för att Alvin skulle ledsna på att vara ute så mycket behöver verkligen inte oroa mig. Det är mer regel än undantag att Alvin frågar om vi inte kan gå ut mer när han väl kommit hem från dagis.


Några bilder från förskolan

En stor kille

Imorse när jag och Alvin låg och snackade lite i sängen så råkade jag kalla honom för "en liten filur" men då fick jag till svar: "Nä mamma jag är ingen liten filur, jag är en stor kille som kan göra massa stora saker. På torsdag fyller jag TRE år"

Han har så rätt. Jag förstår inte vart tiden tagit vägen men han är verkligen en storkille nu. Ingen blöja, ingen napp, ingen välling, ingen nalle och ingen vagn. Han pratar som en liten vuxen och är så förståndig och hjälpsam för det mesta. Den lilla trotsperioden han hade här för ett tag sedan verkar vara över (för den här gången) och nu går det för det allra mesta att diskutera och förklara saker för honom.

I helgen började vi med det första kalaset. Har man som Alvin släkten utspridd över hela Sverige så blir det många kalas. Först ut var ett kalas med farmor och farfar som kom på besök från Stockholm och på torsdag på självaste födelsedagen så får Alvin nöja sig med lite firande med mig och David och så lite sång på dagis och sen till helgen så blir det kalas med Gällivaregänget och alla vänner och bekanta här i Luleå som känner för lite tårta :-)


Alvin med presenten från farmor och farfar. En stoooor traktor som nu tom ska med i sänge när det är dags att sova.

MVC

Undrens tid är inte förbi.
Igår lyckades jag faktiskt ta mig iväg till ett besök på MVC. Vilket tydligen verkligen var på tiden enligt barnmorskan med tanke på att jag är i v. 29+3 nu. David var dock i stockholm igår och såklart krockade min MVC-tid med tiden för hämtning av Alvin från dagis. Men det löste Sofia som tur var genom att ta med Alvin hem när hon hämtade Astrid. Klart smidigt att ha dom på samma dagis (i alla fall enligt arbetande mig...sen vad föräldralediga Sofia som alltid råkar ut för hämtningarna tycker om saken är ju en annan femma ;-) )

Hur som helst så gick besöket finfint..för mig i alla fall...barnmorskan kliade sig i huvudet några gånger när hon skulle kryssa i sina tabeller och det tydligen fattades lite mätningar där.

Blodsockret var jättebra. Järnvärdet var mindre bra. Bebisens hjärtljud slog med 140 slag per minut. Jag hade gått upp lite lite i vikt (3 kilo sen inskrivningen) men det var tydligen ingen fara, är ju inte så att jag inte har något att ta av ;-)

Så nu blir det till att knapra järntabletter och äta ordentligt och sen blir nästa besök den 6:e oktober.

dagen idag

Lisa - Förkyld som tusan har jag suttit instängd på jobbet mest hela dagen. Fick mig även en rejäl utskällning från en kund. Tydligen är jag rätt värdelös som person och borde absolut inte ha det jobbet jag har. Kunden ville veta mitt namn och krävde att få prata med min chef och tydligen var det även helt värdelöst att min chef inte jobbar helg. Rätt dålig stil av företaget tydligen.

Alvin - Blev hämtad av Fredrik och co imorse och har busat med dom fram till 18 ikväll. Dom har hunnit med en tur till stan där Fredrik såklart passade på att shoppa en ny gul fotbollströja åt Alvin så nu lär vi få fightas rejält när vi vill att han ska ha något annat på sig och när den tröjan behöver åka tvättmaskin. Alvin är galet nöjd, mamman lite mindre nöjd ;-) Sen har dom varit på badhuskalas och badat, ätit glass och bara haft det allmänt skoj

David - Hade som plan för dagen att hänga med Alvin och ta en tur förbi Hertsöns badhus med honom men eftersom Fredrik lånade Alvin så fick han istället roa sig med att träna, städa och jobba :-D

min önskelista

okej..jag fyller inte direkt år nu snart. Men nu har jag hittat något jag bara måste ha så då skriver jag en liten kort önskelista ändå.

En sån här vinteråkpåse från the Buppa brand skulle sitta fint i bugaboon till vintern

bild lånad från http://barnshoppingbloggen.blogg.se/ (som för övrigt är världens bästa sida när man vill ha lite snygga shoppingtips)

Egentligen så skulle man ju dessutom kunna kalla det för Helges önskelista. För helt ärligt så behövs en ny åkpåse till vintern om inte Helge ska frysa ihjäl för den tunna lilla saken vi hade i vagnen när Alvin var liten var ju anpassad för en stockholmsvinter inte en luleåvinter.


Önskelista

Nu börjar det närma sig Alvins treårsdag så här kommer en liten önskelista.
Frågar man honom var han önskar sig så svarar han oftast "något med hjul" och idag när Sofia frågade honom vad han vill ha i paketet på hans födelsedag så svarade han "lego polisstation" eller "bilverkstad"

Så sammanfattningsvis kan man väl säga att han önskar sig något som har med fordon att göra. Vilket fordon spelar inte så stor roll och inte heller om det är en leksak, ett spel, en bok eller ett pussel så länge det har något med fordon att göra.


Här är några exempel på saker som Alvin gärna vill ha
1. Någonting från duplos nya satsning med blixten mcqueen och hans kompisar

2. Böcker om fordon. Tex "boken om grävmaskiner och lastbilar" och "här kommer grävskopan"

3. Lego. Han har brandstationen men skulle gärna komplettera med polisstationen, flygplatsen, verkstan eller något annat skoj.

4.Fordon av märket Bruder
Finns här: http://www.lekmer.se/varumarke/Bruder
Han har redan en CAT-lastare och en gaffeltruck.

5. En skopis från byggare bob!


1/4 del kvar

jag har varit riktigt usel på att uppdatera om min graviditet här på bloggen. Överlag har jag varit riktigt dålig på att hänga med när det kommer till den här graviditeten. Igår gick jag in på familjeliv och använde deras verktyg för att räkna ut vilken vecka jag är i och tydligen har jag nu kommit in i vecka 29 vilket alltså betyder att det bara är en fjärdedel kvar. Trots att jag mått allt annat än bra så har tiden sprungit iväg på ett helt annat sätt den här gången...mycket är nog tack vare att jag redan har ett litet bus här hemma.

Jag har inte lyckats ta mig till barnmorskan än (senast jag var där var på inskrivningen i typ mars) så jag har ingen aning om alla värden är bra, vad hjärtljuden ligger på eller något annat sånt man kan få reda på på MVC. Jag hade dock en tid inbokad förra veckan men då var såklart barnmorskan sjuk just den dagen så nu får jag göra ett nytt försök i nästa vecka.

Illamåendet har i alla fall blivit mycket bättre. Även om det inte försvunnit helt än. Tyvärr har jag märkt en försämring igen de senaste dagarna. Men överlag håller sig illamåendet till morgnarna nu så det känns helt klart överkomligt. Förutom det har jag åkt på rejäl foglossning och nu sista dagarna har jag insett att jag blir riktigt yr när jag står upp stilla en lite längre stund, speciellt när det är varmt.


första dagen

Tur att jag har en sån klok och lugn sambo och tur att kommunen valde att säga upp dagisfröken-Maria just när dom gjorde det. Idag har vi varit på första inskolningsdagen på Alvins nya dagis och all min oro är totalt absolut helt bortblåst. Vilka pedagoger, vilken gård, vilka lokaler. WOW säger jag bara!!

Vi var där i två timmar idag och trots att det regnade till och från så var vi ute hela tiden. Alvin var störtnöjd och jag glömde nästan bort regnet så lovely var det. Dagen började med samling på de ursöta små stubbarna där det sjöngs sånger och barnen fick bekanta sig med en råtta och en kotte. Sen lekte barnen i sandlådan, sparkade boll, kikade in i den lilla kojan och bekantade sig med maskarna i komposten. Och hela tiden fanns pedagogerna på marken med barnen och hittade på massa spännande saker.

Dagens höjdpunkt enligt Alvin var när det kom en stoooor lastbil och lastade av ett lass med grus på dagisgården. Grus som barnen sen fick hjälpa till att bära till grillplatsen.

Dagens höjdpunkt enligt mig var dom nybakta kanelbullarna och det varma teet som bjöds på och självklart att få träffa de engagerade pedagogerna.

Det här kommer bli superbra.


RSS 2.0