Molosar i mängder :-)

I förrgår när David kom hem från Stockholm hade han hela väskan fylld med härliga små molosar. Petra har varit supersnäll och shoppat upp lite pengar åt mig när hon var i Danmark.

massor med nya härliga plagg (saknar dessutom en bodysuit men den hade A på sig när jag tog fotot)Alvin det lilla trollet har dessutom redan börjat visa att han har en egen vilja när det kommer till kläder. I förrgår när han skulle kläs på inför dagis så stod jag och rotade i hans lådor och hittade en regnbågsrandig tröja som jag tänkte att han skulle ha. Men Alvin hade fått syn på en tröja full med bilar och den SKULLE han ha på sig. Det spelade ingen roll vad jag sa eller gjorde (jag försökte tom locka med en tröja full med vovvar) han vägrade allt annat förutom biltröjan. Så Alvin hade biltröja på sig till dagis i förrgår ;-)

Av de nya kläderna så gillar han bäst pingvinerna. Igår gick han runt på dagis och visade sina nya snygga pingvinbyxor åt alla han mötte och berättade att det var pingviner på hans ben. Idag blev det visst också pingviner ;-)

    
Alvin steg upp i morse och var då klädd i cirkussuit men det dög visst inte så han kompletterade med pingvintröja och pingvinlinnet fick agera kjol


snillet snackar

Nu händer det massvis med språket här hemma. Alvin pratar hela dagarna långa och vi förstår fler och fler ord och meningarna börjar bli längre. I helgen har han övat på tvåordsmeningar och han har även fått sig ett nytt favoritord. Farmor och farfar hade med sig en ny bok till Alvin när dom var här på besök. En bilderbok full med olika saker men det Alvin verkligen fastnade för var krokokilen (krokodilen alltså).

Som tur är finns krokokilen på flera ställen i boken. Först på sidan med gröna saker men även på sidan med gula saker. Där benämns den som "gul krokodil" ;-) Sen finns det även en ödla och en ål med fötter som Alvin också kallar för krokokil.

De senaste dagarna har Alvin börjat kasta stenar när vi är ute och leker. Än så länge har han inte träffat något olämpligt men det känns ju inte helt säkert med en stenkastande 1,5-åring så vi kämpar med att få honom att förstå att man inte får kasta stenar. Idag när vi var ute på vår promenad så strosade Alvin fram med en sten i handen (som vanligt - han släpar konstans på stenar, kottar och pinnar) och så hör jag honom säga "NEJ katta hss" som översatt till svenska betyder "NEJ kasta hus" och han upprepade det gång på gång på gång. Vet inte om han behövde mässa det för sig själv så han inte skulle glömma av sig och råka kasta stenen på det lilla skjulet vi just passerade ;-)
Lite senare på samma promenad så sitter Alvin i vagnen med en pinne i handen (ja jag sa ju att han ALLTID släpar runt på såna saker) och så hör jag honom säga "NEJ äta pinne" Hahaha..då satt sötnosen och åt på pinnen och sen sa han åt sig själv. Jag hade inte ens märkt att han åt på pinnen...inte förrän han talade om det så fint :-)

What a wonderful day

Solen har lyst hela dagen från en absolut molnfri klarblå himmel. Jag och Alvin har promenerat in till stan och lunchat med bror store. Det blev tacobuffé på sub & co för mig och Bengt medan Alvin mumsade i sig hela sin barnportion med pannkakor. När pannkakorna var slut så började Alvin i vanlig ordning att åla sig i sin stol och ropa uppa (som självklart betyder att han vill komma upp) Nu hade jag dock sån otrolig tur att det var vägarbete alldeles utanför sub & cos fönster så där fanns både en traktor och en grävskopa att spana på. Lyckan var gjord för Alvin och han satt läääänge klistrad mot fönstret och spanade på underverken och mamma fick äta i lugn och ro.

Efter det var det dags för Bengt att bege sig hemåt så jag och Alvin ringde ut Maggan för lite glassätande och lekparksbus. Jag vet inte vem som hade roligast i gungställningen...Alvin eller Magdalena ;-)
Sen var Maggan tyvärr tvungen att bege sig till jobbet så jag och Alvin bestämde oss för att promenera hem också. Alvin tyckte att det var rätt tråkigt att sitta still i vagnen hela promenaden ut till Hertsön så han fick promenera själv lite då och då.

Som vanligt passar Alvin på att visa att han kan stå på ett ben när jag tar fram kameran


Det är jobbigt att gå långt. Alvin stannar för vätskepaus ;-)

Cykeltur

Idag har vi haft helt underbart väder så när David slutade jobbet vid 16-tiden så dammade vi av våra cyklar och tog en tur till örnäset för att köpa lite glass. Alvin fick inviga sin nya snygga cykelkärra och han var helnöjd med att sitta i den och spana på allt som svichade förbi.

Alvin mumsar glass


Dock fick han bara i sig några små tuggor innan han kom på att han hade för mycket annat att göra för att sitta still och äta glass. Så David fick äta upp hans glass också medan Alvin röjde runt istället.


Alvin full av bus  


Alvin visar upp senaste konsten - att stå på ett ben :-)


När vi kom hem igen blev Alvin adopterad av ett par småflickor i 6-års åldern. Dom promenerade förbi vår uteplats och fick syn på Alvin.
"Vilken söt bebis. Får han komma och leka med oss i lekparken?"
Självklart fick han det. Alvin sprang glatt iväg med tjejerna och mamma fick lite lugn och ro i solstolen på uteplatsen.

Danmark here I come

Nä jag ska tyvärr inte åka till Danmark men lite av mina födelsedagspengar ska åka dit. Allt tack vara supersnälla Petra
Molo har lagerutförsäljning i Köpenhamn just nu och jag skulle ge mycket för att få vara där och rota runt bland alla härliga kläder men Luleå känns aningens för långt bort från Köpenhamn så jag får snällt stanna hemma. Det ramlade dock in massa fina "shoppa barnkläder"-pengar på min födelsedag och med Petras hjälp kan jag alltså få ta del av utförsäljningen ändå.

Morfars pojke

Jag och Alvin har tillbringat några dagar uppe i Gällivare hos mormor och morfar och Alvin har återigen visat vilken liten utomhusmänniska han är. Hade han fått välja själv så hade han nog gärna bott utomhus. Morfar har verkligen försökt vara ute och leka med Alvin och i lördags var dom ute i närmare 3 timmar och ändå så blir Alvin riktigt riktigt ledsen när det är dags att gå in. Han ropar NEJ, NEJ, NEEEJ så fort man närmar sig ytterdörren och när man lyft in honom så börjar krokodiltårarna att spruta. Vi var där i 5 dagar och varje dag har han varit ute minst 2-3 timmar. Mormor har varit ute och lekt med honom, Thomas har varit ute och lekt med honom, morfar har varit ute och lekt med honom och jag och Malin har varit ute med Jessie och Alvin men ändå så skulle Alvin gärna ha varit ute lite till :-)

Alvin är dessutom en riktig liten morfars pojke. Allt som morfar gör gör Alvin också. Morfar skruvar, Alvin skruvar. Morfar kastar upp en boll på taket, Alvin kastar (eller snarare försöker kasta) en boll upp mot taket. Morfar står på ett ben, Alvin står på ett ben. Morfar tar en pinne och slår iväg en kotte, Alvin tar en pinne och försöker slå iväg en kotte. Jag tror att morfar är Alvins stora idol.Alvins nya fina cykel

Alvin älskar cyklar eller snarare så älskar han alla slags fordon. Bil, traktor, flygplan eller cykel spelar inte så stor roll. Förra helgen var mormor, morfar och morbror på besök här I Luleå och Alvin fick då en fin röd cykel i present av mormor och morfar. Än så länge har han inte lärt sig att använda pedalerna för att ta sig fram men vad gör det. En cykel kan användas till mycket annat. Han brukar dra den till TV:n och så sätter han sig på flaket och sitter sen där och tittar barnprogram eller så sätter han sig på sadeln och sparkar med fötterna i backen för att ta sig framåt och sen är det även väldigt skoj att lasta flaket fullt med olika saker och sen tömma det och sen lasta fullt igen och tömma och lasta och tömma och....


Var tog den söta lilla pojken vägen?

Alvin har varit på helt underbart humör i några veckor nu. Sovit som en prins, skrattat sig igenom dagarna och varit allmänt tokcharmig och söt. Dock han jag inte mer än uttala orden underbart humör högt innan allt vände. Nu sover han helt plötsligt inte alls lika bra. Vaknar varje natt och vill inte somna om förrän han får komma över i vår säng, vaknar och tycker det är morgon redan vid 5 och är allmänt gnällig och klängig på dagarna. Dock är han fortfarande rätt söt ;-)

Vårt lilla charmtroll


Vi funderar lite på om dagis kan vara en bidragande faktor till detta bekymmer. De dagar han är hemma sover han middag i 2-2,5 timmar och vaknar sen på galet bra humör medan han på dagis max får sova 1,5 timme. Inte bestämt av oss alltså utan barnen äter lunch efter vilan så när lunchen serveras väcks barnen. När jag sen hämtar honom på dagis verkar han trött och gnällig och det håller i sig resten av dagen och som vanligt när han sovit dåligt på dagen så krånglar han även natten. Får se om det blir bättre nu när vi åker till Gällivare och Alvin får vara ledig från dagis i 5 dagar.


Ryms mitt liv i en resväska?

För någon dag sedan så brann ett hyreshus, beläget inte allt för långt bort från vårt hus, ner här på Hertsön. Såklart funderar jag nu över om det är en pyroman i farten igen. Med risk för att bli utpekad som starkt misstänkt för brottet så får jag väl erkänna att det härjade en pyroman här när jag bodde här på Hertsön 2003 också. http://www.nsd.se/NYHETER/ARTIKEL.ASPX?ArticleID=4611463

Lite orolig är jag allt nu. Inte direkt så orolig att jag ringer stödnumret som finns på anslagen som Lulebo hängt upp runt omkring här men såpass orolig att jag börjat fundera över vad jag absolut måste få med mig ur lägenheten om vi måste utrymma den. Jag har börjat packa en liten väska. David skrattar åt mig men förstå vad jag skulle sörja om jag inte fick med mig något och allt blir förstört.

Jag räknar med att jag och David hinner slänga på oss kläder och packa ner Alvin i vagnen och greppa tag i den packade väskan innan vi måste skynda oss ut ur huset. Vad fyller jag då i en sån här väska när jag vet att det enda i prylväg (utom vagnen) som jag kommer få med mig är de saker som ligger nerpackade i väskan. Det absolut viktigaste att få med i prylväg är cd-skivorna med alla bilder jag fotat senaste åren och med risk för att låta lite töntig så ligger redan den traven med cd-skivor i en väska som står i hallen. Längre än så har jag dock inte kommit i packandet men i tanken har jag packat väskan med mer. När jag skulle fundera över vad som är viktigt att få med mig förutom cd-skivorna så insåg jag att mitt liv nog är rätt ytligt för nästa grej som kändes viktig att få med sig är Alvins kläder. Förstå vilken rysare att bli av med alla lurvar, småfolktröjor, Nova Star byxor och Molooveraller!
 

Datorn känns egentligen som en stark kandidat som allra viktigaste saken med tanke på allt som finns sparat på den men den känns för stor, tung och otymplig att släpa på.

Andra småsaker som vore trevligt att få med sig är:
* Alvins kära nalle
* bilnyckeln (för smidighetens skull, inte för att just nyckeln är en kär ägodel)
* förlovningsringarna (jag brukar ta av min när jag ska sova)
* våra plånböcker (körkort och visakort är nog trevligt att få med sig)
* mobiltelefonerna (förstå vad jobbigt att bli av med alla kontakter från både simkort och telefon)

Kollar jag nu på min lista över saker att packa ner så kan jag nog tyvärr konstatera att mitt liv faktiskt ryms i en liten ryggsäck.


Vad skulle du fylla din väska med?


Dagen efter

Livet som småbarnsförälder är verkligen härligt.
Grillkväll hos vänner igår och ändå isäng vid 23.30. Kände mig som en pensionär när jag satt i soffan och var galet trött redan vid 22 men nu idag är jag överlycklig att vi kom isäng i hyfsad tid ändå. 5.30 vaknade nämligen Alvin! Tog över honom till våran säng och tänkte försöka få honom att sova vidare lite till när han helt plötsligt sätter igång att hulka och hosta och låta precis som att han tänkte kräkas. Vi flyger upp och hoppas på att kunna rädda sängen och jag ser hur hela min trevliga födelsedagshelg blir inställd. Det kommer dock aldrig någon kräka så vi testar att ge honom välling och förväntar oss att få torka upp några dl välling från golvet men det kom aldrig upp. Nu står Alvin och dansar framför TV:n och verkar hur glad, pigg och frisk som helst och med magen full med välling. Kanske är det bara lite "dagen efter" för honom också ;-) (antar att åtminstone daniel känner sig liiiite seg idag) Jag har ingen aning om vad det var för något imorse men jag håller alla tummar jag har för att det inte är magsjuka som är på gång.

RSS 2.0