Helge 6 månader

6 månader?!
Ja ni hör ju själva hur galet det låter. Bara ett halvår kvar till ett helt år. I min värld är han en sisådär 3 månader och det gissar jag att han kommer att få vara i ytterliga ett gäng med månader.

En sex månader gammal Helge

Har äntligen lärt sig att sitta själv (även om jag fortfarande gärna madrasserar med lite kuddar runt om honom) Han trivs allra bäst sittandes på golvet om han får sitta brevid Alvin och plocka lite med hans leksaker. Största favoriten just nu är nog att "bygga" duplo med Alvin.

Älskar att bada och har precis insett nöjet med att plaska järnet i badkaret. Han skrattar dessutom så att han kiknar om Alvin hjäper till att plaska.

Växer så det knakar och har nu storlek 74 i kläder. Inte så konstigt heller att han växer i raketfart med tanke på att han älskar att äta. Äter gärna mycket och ofta, i alla fall av ersättning, välling, gröt, majskrokar och fruktpureer. Mat däremot äter han en sisådär 5-10 skedar av innan han blir less. Men det går i alla fall bättre och bättre för varje dag.

Har fått ett litet risgryn i nederkäken vilket han inte alls tyckte var kul. Det var gnälligt, febrigt och ledsamt värre. Men nu verkar det värsta vara över i alla fall, för den här gången då alltså.

Är en social liten krabat som gillar när vi är iväg på äventyr eller när vi har besök här, gärna i form av barn. Med bara mig hemma så kräver han en hel del roande för att inte dö av tristess men med lite liv och rörelse runt honom så trivs han som fisken i vattnet. 

Kämpar frenetiskt för att ta sig framåt när han ligger på golvet men än så länge går det bara runt, runt, runt och ibland några centimeter bakåt. Manövrerar dock gåstolen som värsta proffset nu och med den tar han sig precis dit han vill. Har även lärt sig att fickparkera gåstolen vid kökslådorna så att han kan dra upp dom och rota runt efter spännande saker där i. Något säger mig redan nu att han inte kommer bli lika lättsam som sin storebror. ;-)

Har en hög röst som han inte tvekar att använda, varken som glad, missnöjd eller ledsen.

Sover som vanligt inte så värst bra. Somnar vid 19-tiden på kvällen och sover jättebra fram till 23 då han brukar få en flaska välling och somnar sen om igen. Men efter det är det några timmar med ett gäng med nappistoppningar innan han får mat igen vid 3-tiden. Och sen tar han morgon redan vid 5. Och på dagen har han precis börjat roa sig med ett gäng med halvtimmeslurar istället för som tidigare när han kunde sova bort 2-3 timmar på förmiddagen. och sen ytterligare en lång middagslur senare på dagen.

Älskar sin storebror och är på allra bäst humör när Alvin leker med honom. Dom flesta skratten kommer när storebror är i närheten.


Älskade lillebror

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0